Actualitate, Social

Fără investiții mari, sectorul construcțiilor nu se poate relansa!

siglaPSCpatrataMesajul Patronatului Societăților din Construcții (PSC) către membrii Parlamentului României și ai Guvernului României:

Aprobarea proiectului Roșia Montană va da mult-așteptatul semnal că România este deschisă marilor investitori. Fără investiții mari, sectorul construcțiilor nu se poate relansa!

Sprijinirea și încurajarea investițiilor care genereaza locuri de muncă și creștere economică ar trebui să fie una dintre prioritățile statului român, iar proiectul Roșia Montană poate fi cea mai importantă investiție din țara noastră, prin anvergura și efectele sale în economie.

Patronatul Societăților din Construcții (PSC) așteaptă pornirea de urgență a proiectului minier de la Roșia Montană, date fiind beneficiile economice pe care le va aduce. Sectorul construcțiilor contribuie în mod semnificativ la bugetul de stat și, pentru a-și putea îndeplini în continuare acest rol, are nevoie să fie revitalizat prin implementarea proiectului minier și a altor mari proiecte, la fel ca alte ramuri industriale.

Credem că membrii Parlamentului și ai Guvernului, indiferent de apartenența lor la un partid sau altul, trebuie să coopereze în crearea unui mediu de afaceri care să încurajeze și să sprijine orice proiect de investiții derulat în condiţiile respectării normelor europene de mediu. Constructorii – ca și toți cetățenii României – au nevoie de decizii ferme și urgente. România nu își mai permite amânări care să adâncească și mai mult efectele crizei!

În semestrul I al anului 2013, proiectele noi de construcții au scăzut cu 17% față de aceeași perioadă a anului 2012, ceea ce a dus la o scădere a investițiilor nete cu 2,3%. Iar infrastructura, clădirile comerciale, drumurile și locuințele au nevoie de investiții.

Pentru antreprenorii din construcții care au rezistat crizei, cel mai dificil obiectiv a fost și este acela de a salva cât mai multe locuri de muncă, știut fiind faptul că mediul construcțiilor este în mare măsură dependent de resursa umană.

Pentru a putea să-și revină, sectorul construcțiilor are nevoie de proiecte mari de investiții, care să angreneze proiecte de construcții pe măsură. În prezent, PSC are 300 de companii membre, care în total dau de lucru la peste 30.000 de oameni.

Proiectul Roșia Montană, deși este încă în stadiul de avizare, a investit deja peste 35 milioane dolari în sectorul construcțiilor, care au implicat aproape 150 de companii de construcţii, peste 15 firme de arhitectură şi peste 2.300 de muncitori. Iar investiția în construcția minei este preconizată să depășească 1 miliard de dolari.

De aceea, membrii PSC, din toate sectoarele de activitate în domeniul construcțiilor, solicită aleșilor lor din Parlament să ia decizia corectă și să dea liber României la investiții!

Tiberiu ANDRIOAIEI, secretar general al PSC

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...