Actualitate, Social

Fabrica de covoare din Alba Iulia scoasă la vânzare pe internet

Bunurile fabricii de covoare Incov din Alba Iulia, unul din brandurile judeţului Alba, sunt scoase la vânzare pe internet pe sit-ul olx.ro.
„SC INCOV SA (in faliment), prin lichidatorul judiciar……, organizeaza joi, in data de 26.03.2015 ora 12:00, la sediul profesional al lichidatorului judiciar din Alba Iulia, str. Primaverii nr. 18, jud. Alba, vanzarea prin licitatie publica cu strigare a bunurilor mobile si imobile din patrimoniul debitoarei, astfel:

I. Vanzarea „in bloc” a bunurilor mobile si imobile, reprezentand activul „Fabrica de covoare” cu pretul total de pornire al licitatiei de 6.530.520 euro, la care se adauga TVA partial in valoare de 607.324,80” se arată în anunţul de vânzare postat pe respectivul site.

Incov Alba Iulia era una din ultimele fabrici mari de covoare din ţară care mai funcţiona după închiderea fabricilor de profil de la Cisnădie şi Suceava.

Fabrica Incov Alba Iulia a fost fondată în 1979. În decembrie 2006, a fost preluată de grupul “Acvila”, cu domeniu de activitate în sectorul materialelor de construcţii termoizolante. Produsele sale erau dintre cele mai apreciate pe piaţa internă, dar au avut succes şi la export.
Declinul companiei a început de acum 16 ani, când creşterea exponenţială a taxelor vamale pentru importul de lână, folosită la fabricarea covoarelor, a blocat posibilitatea de a onora comenzile, evaluate la milioane de dolari. În 1997, valoarea exporturilor “Incov” era de cinci milioane de dolari, având cea mai bună piaţă de desfacere peste hotare, inclusiv în SUA.
În 2008 fabrica a a intrat în insolvenţă şi deşi s-au încercat soluţii pentru redresare în în ianuarie 2014, după cinci ani de încercări, decizia a venit în instanţă: Tribunalul Alba a declarat, oficial, falimentul companiei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

5 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...