Actualitate, Evenimente, Stiri

Fabrica de Arme Cugir lucrează pe stoc

De câteva luni contractul Fabricii de Arme Cugir cu americanii de la Century Arms International este în suspensie.

Aflat în vizită la fabricile de la Cugir, secretarul de stat din Ministerul Economiei Cătălin Olteanu a declarat: „E o situaţie complicată din punct de vedere contractual. În acest moment Fabrica de Arme nu poate să vândă produsele în altă parte… decât la firma cu care avem contract. E o chestiune financiară pe care încercăm să o rezolvăm. Vrem să deblocăm contractul cu partenerul nostru…”.

Partea română încearcă să modifice contractul cu americanii, deblocând exportul de arme.

„Este un contract în desfăşurare cu un partener extern, un contract care a mers foarte bine. Nu dorim să renunţăm la acest aprtener care s-a dovedit de bună credinţă. Din păcate, acum partenerul nosrtu nu mai poate onora contractul. Este o chestiune temporară. Avem marfă pe stoc, dar asta nu ne ajută cu nimic”, a mai spus Cătălin Olteanu.

În luna iunie, Fabrica avea 10.000 de puşti pe stoc, iar situaţia nu s-a schimbat în bine. Muncitorii continuă să producă în aşteptarea vânzării armelor.

Cu siguranţă nu se va ajunge la închiderea unităţii”, dar recunoaşte secretarul de stat „nu excludem o posibilă suspendare sau restrângere a activităţii unităţii de la Cugir”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...