Actualitate, Cultura, Evenimente

Expoziţie de pictură într-un spaţiu nonconformist din Alba Iulia

În prag de vară, artiştii din Alba şi-au reunit lucrările într-o expoziţie într-un spaţiu puţin mai nonconformist. Este vorba de un bar – galerie Habitat din şanţul de sud al cetăţii medievale Alba Carolina.

Salonul municipal de artă şi literatură a fost deschis de lansarea volumului de poezii „Istorii” al scriitorului Vasile Remete. După câteva momente literare Vasile Remete a acordat autografe celor prezenţi.

Pereţii subteranelor construite în urmă cu peste 200 de ani de către austrieci au fost locul perfect pentru realizarea unei expoziţii de pictură. Fie că este vorba de câmpuri cu maci, nuduri sau portrete, lucrărilor artiştilor aşteaptă timp de o săptămână iubitorii de artă. Dintre expozanţi îi amintim pe Ana Jilinschi, Dana Ortelecan şi Cătălin Muntean.
Profesorul Traian Mârza, presedintle Uniunii Artiştilor Plastici ne-a declarat că această primă ediţie a salonului este o reuşită şi că astfel de manifestări vor continua să aibă loc atât în spaţii că acesta cât şi în simezele Galeriei UAP.

Expoziţia face parte din ciclul de manifestări organizate cu ocazia Alba fest, feativalul municipiului Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 mai 2014

About Author

Ziarul Apulum


ONE COMMENT ON THIS POST To “Expoziţie de pictură într-un spaţiu nonconformist din Alba Iulia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...