Actualitate, Cultura, Educatie, Locale, Stiri Sebes

Expoziție de imagini cu troițe și stâlpi funerari în trei școli de pe Valea Sebeșului

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş, în parteneriat Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Primăria Comunei Şugag, Şcoala Gimnazială Şugag, Şcoala Gimnazială Săsciori şi Şcoala Gimnazială Pianu de Sus organizează, în perioada 29-31 octombrie 2018, expoziţia ”Troițele și cimitirele cu stâlpi funerari de pe Valea și din Munții Sebeșului”.

Această inițiativă face parte din proiectul cofinaţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), ”Între sacru şi profan. Repertorierea și digitizarea troițelor și a cimitirelor cu stâlpi funerari de pe Valea și din Munții Sebeșului”.

Expoziţia va fi itinerată în localităţile Săsciori, Şugag şi Pianu de Sus şi se adresează în special tinerilor, dorindu-se aducerea în atenţia acestora, dar şi a publicului larg, a unui patrimoniu cultural ignorat şi ameninţat de dispariţie: troițele și cimitirele cu stâlpi funerari de pe Valea și din Munții Sebeșului. În acelaşi scop, în colaborare cu şcolile partenere, se organizează şi conferinţa *Un patrimoniu în pericol: Troițele și cimitirele cu stâlpi funerari de pe Valea și din Munții Sebeșului*, susţinută de membrii echipei proiectului.

Luni, 29 octombrie 2018, la ora 13.00, a avut loc primul popas, la Şcoala Gimnazială Săsciori. Evenimentele vor continua după următorul program: marţi – 30 octombrie 2018, ora 12.00 – la Căminul Cultural Şugag şi miercuri – 31 octombrie 2018, ora 13.00 – la Şcoala Gimnazială Pianu de Sus.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 octombrie 2018

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...