Actualitate, Stiri Aiud

EXPOZIȚIA INTER-ART AIUD ÎN INDONEZIA

100 de artiști,100 de țări, 6 continente

Vineri, 6 septembrie 2019 ora 18.00, a avut loc la Galeria OK din Yogyakarta (Indonezia) vernisajul expoziției intercontinentale de artă „IMPRESII CULTURALE”, un eveniment ce a cuprins lucrări realizate de 100 de artiști din 100 de țări de pe 6 continente.

Proiectul a fost inițiat de Fundația Inter-Art Aiud și organizat împreună cu partenerii din Indonezia, reprezentați de artistul Valentinus Rommy Iskandar, proprietarul Galeriei OK.

La vernisaj au participat reprezentanți ai autorităților locale şi ai guvernului, oameni de cultură, ziarişti şi numeroşi iubitori de artă.

Vernisajul a luat amploarea unui festival complex care a cuprins dansuri şi muzică tradițională precum şi recitaluri de muzică.

Au luat cuvântul:

Hario Yudha, reprezentantul Primăriei din Yogyakarta,

Stefan Balog, preşedintele Fundației Inter-Art Aiud,

Dr. Rumpis Trimintarta, viceguvernatorul provinciei Yogyakarta,

Sigit Raharjo, directorul regional turistic din Guvernoratul Yogyakarta.

Curatorul expoziției, Stefan Balog a declarat: ”Această expoziție propune să fie o călătorie artistică și am dori să o ducem în cât mai multe țări posibil în următorii ani. Am ales din fiecare țară un artist care a participat, în trecut, la proiectele Inter-Art Aiud. Am propus acest titlu pentru că, în opinia mea, fiecare artist exprimă o impresie individuală prin arta sa, prin propria sa cultură, o reflectare profundă a identității sale etnice. Expoziția presupune a fi un amestec diferit de emoții, amintiri și sentimente fixate împreună, ca un puzzle uriaș, o lucrare colectivă semnată de 100 de artiști.

Este o mare onoare pentru noi că prima oprire a fost în Yogyakarta, Indonezia și a reprezentat inaugurarea OK Gallery condusă de Valentinus Rommy Iskandar, un cunoscut artist internațional care face parte din acest proiect.

Fundația Inter-Art demonstrează din nou că prin artă dispare orice frontieră sau conflict. Rămâne doar coexistența între națiuni de pe toate continentele. Pe scurt, Aiudul uneşte si de aceasta data întreaga lume artistică.”

Evenimentul a fost organizat de OK Gallery din Yogyakarta şi Fundația Inter-Art din Aiud. Stefan Balog efectuează o vizită în Indonezia cu ocazia participării sale la Simpozionul Internațional de Artă din Yogyakarta, unde reprezintă România.

Photo credit: Pryo Panenggak Pamor

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 septembrie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...