Evenimente

Exerciţiu NATO organizat de Forţele Navale Române în zona Mării Negre

otanotan

Peste 2.400 de militari din opt state, 18 nave de luptă şi 10 aparate de zbor, participă, în perioada 19-29 martie, la ,,Sea Shield 21”, cel mai mare şi mai complex exerciţiu multinaţional NATO organizat de Forţele Navale Române, în anul 2021, în zona Mării Negre. 

Activităţile de instrucţie sunt conduse de Comandamentul Flotei, iar forţele participante sunt din Bulgaria, Grecia, Olanda, Polonia, România, Spania, Statele Unite ale Americii şi Turcia. Comandamentul Maritim Aliat al NATO participă cu gruparea navală permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), din care face parte şi fregata „Regina Maria”.

În zona litoralului, trei detaşamente mobile de lansare rachete ale Forţelor Navale Române şi o baterie de rachete de coastă a Forţelor Navale Poloneze vor acţiona conjugat de la Capu Midia, pentru respingerea forţelor inamice. Marinarii militari polonezi participă, pentru prima dată, la Exerciţiul „Sea Shield 21” cu un sistem mobil de rachete sol-navă „Kongsberg”. 

Deschiderea oficială a Exerciţiului multinaţional „Sea Shield 21” este programată sâmbătă, 20 martie, ora 13.00, la Terminalul Pasageri din Portul Constanţa.

The post Exerciţiu NATO organizat de Forţele Navale Române în zona Mării Negre appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 martie 2021

About Author


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...