Actualitate, Stirea Zilei, Stiri Sebes

EXCLUSIV: Interviu cu Marian Antoniu campion al Germaniei la Flair Show Bartending: “Sunt mândru că sunt român, dar imaginea noastră are mult de suferit în Germania”

Marian Antoniu este din Cugir, are 27 de ani iar pasiunea sa este Flair Show Bartendingul. Acesta a plecat din Cugir la Bucureşti unde a studiat, putem spune fără să ne ascundem după deget, arta cocktailurilor la o şcoală de renume devenind barman profesionist.
După ucenicia din Bucureşti, Marian Antoniu a decis să plece în Germania în oraşul Munchen. În capitala Bavariei acesta a început să lucreze într-un bar unde destinul a făcut să-l întâlnească pe multiplul campion al Germaniei în Flair Show Bartending (acei barmani care aruncă cu sticle în timp ce prepara Cocktailuri).
Find colegi de munca, Marian Antoniu a fost foarte entuziasmat de Flair Show Bartending şi a început să se antreneze şi să înveţe această artă.
Anii au trecut şi cugireanul s-a decis să participe la competiţi naţionale şi internaţionale şi într-un final acum o săptămâna a devenit Campion al Germaniei pe Flair Show Bartending 2015 .

Marian Antoniu a acordat un interviu în excluzivitate un interviu Ziarului Apulum în care ne-a vorbit despre pasiunea sa care s-a transformat într-un job bine plătit dar şi de cum sunt vazuţi românii în Germania

REP: -Ce făceai înainte să pleci din România?

-După ce am absolvit cursurile de formare ca şi Barman profesionist, am lucrat în diferite baruri, cluburi şi cafenele din Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

REP:Când ai plecat în Germania şi în ce oraş te-ai stabilit?

-Acum 4 ani am decis să plec în Germania şi am ales că destinaţie oraşul München.

REP:-Cum se numeşte disciplina la care ai devenit Campion al Germaniei 2015 şi cât de greu este să faci performanţa în acest domeniu?

-Disciplina la care am devenit Campionul Germaniei se numeşte Flair Show Bartending (acei barmani care aruncă cu sticle în timp ce prepara cocktailuri delicioase). Primi paşi în a face performanţa în acest domeniu au început acum 4 ani când am obţinut un job într-un cocktail bar din München, unde am avut ocazia să muncesc alături de multiplul campion al Germaniei în Flair Show Bartending Mike Dötzer, care a devenit mentorul meu.
Au urmat ani cu multe antrenamente pregătire intensivă 5-6 ore zilnic, competiţii naţionale şi internaţionale show-uri şi prestaţi pentru diferite companii multă muncă şi dedicare.
Pe scurt pot spune: Pentru a face performanţa în orice domeniu trebuie să te dedici 100% .

REP:- Povesteşte-ne cum a fost seara când ai devenit campion al Germaniei?

-A fost o seară minunată după o competiţie care a durat 2 zile, care au inclus calificări şi finală. Au fost multe emoti, stres, speranţe şi oboseală, dar totul a trecut când a venit momentul momentul în care mi s-a acordat titlul de Campion al Germaniei 2015 la Flair Show Bartending, moment foarte emoţionant iar cel mai puternic sentiment a fost acela de a fi MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN.

REP:-Cum ai sărbătorit?

-Seara în care am câştigat am sărbătorit vorbind la telefon din camera de hotel cu familia şi apropiaţi, party-ul propriu-zis a urmat când m-am întors în München.

REP:-De ce ai plecat din România?

-Motivele plecării au ţinut de partea financiară şi dezvoltare personală.

REP: -Cât câştigai acasă ca şi Barman ?

-Cam cât să-mi plătesc chiria, bani de taxi şi o Shaorma la Universităţii!

REP:-De ce ai ales Germania? Cum te descurci cu limba Germană?

-Am ales Germania deoarece este o ţară dezvoltată şi în curs de dezvoltare care oferă multe oportunităţi. O mare influenţă a avut-o mama mea care avea nişte prieteni aici. Limba Germană nu este o limbă uşoară, încă studiez.

REP:-Ai avut vreodată probleme pentru faptul că eşti roman?Care simţi că este imaginea romanilor în mediul în care trăieşti ?

Au fost multe momente neplăcute din cauza faptului că sunt român, în cele din urmă acele momente nu au făcut altceva decât să mă motiveze să lupt pentru a schimba cât se poate imaginea noastră.
Din păcate imaginea romanilor este una care lăsa de dorit foarte mult,e nevoie ca lumea să înţeleagă că atunci când vrei să trăieşti într-o societate dezvoltată trebuie să urmezi anumite reguli pentru a te integra.

REP:-Ce înseamnă pentru tine România? Te interesează ce se mai întâmplă acolo? Ai fost la vot în noiembrie anul trecut ?

-România a fost, este şi va fi acel loc numit Acasă.
Da normal că mă interesează deoarece într-o zi o să mă întorc acolo.
Cu toate că am fost foarte ocupat în luna noiembrie am rupt timp să merg să votez dar în cele din urmă ca şi mulţi alţii nu am reuşit, ştiţi prea bine ce s-a întâmplat. Mă bucur foarte mult ca Iohannis este noul preşedinte.

REP:-Vrei să rămâi definitiv în Germania?Ţi-ai sfătui prieteni să emigreze acolo?

-Nu cred că o să rămân definitiv în Germania, cel mai probabil viaţa mea o să decurgă în România şi Germania. Aş sfătui pe oricine să încerce să iasă din România pentru o dezvoltare personală chiar şi pentru o perioadă nu foarte îndelungată.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 mai 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...