Actualitate, Educatie, Stiri

Evenimente la Centrul Gaudeamus al Universităţii Alba Iulia

Miercuri, 8 aprilie 2015, la Centrul Internațional de Studii și Conferințe Gaudeamus al Universităţii, str. Stefan Luchian nr. 22 (zona Schit), au loc două evenimente.

Vor fi inaugurate două laboratoare didactice (Laboratoarele „Smart Cities” şi „Smart Environment”), dotate cu sisteme interactive și senzori, cu soluții IT de ultimă generație, în care studenții se vor putea familiariza cu conceptul de „oraș inteligent” şi cu aplicațiile acestui concept în domeniile poluării aerului, monitorizării nivelului de zgomot, iluminatului public, managementului deșeurilor (laboratoare dotate prin proiectul „Oameni inteligenți pentru orașe inteligente! – Adaptarea programelor de studiu în domeniile electronicii aplicate, informaticii și ingineriei mediului la cerințele secolului 21”. Acestea au fost posibile în baza parteneriatului dintre UAB şi INFOR – Consorzio Interaziendale per la Formazione, Torino, Italia şi UNINOVA – Instituto de Desenvolvimento de Novas Tecnologias – Caparica, Portugalia)

Inaugurarea începe la ora 10.00, urmată de prezentarea noilor investiţii şi demonstaţii practice în laboratoare.

Urmează între orele 12.00 şi 20.00 un eveniment de tip „Ziua porților deschise”, adresat în principal elevilor, care vor putea culege informații despre oferta educațională a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, dar și mediului de afaceri, pentru viitoare colaborări cu Universitatea.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...