Actualitate, Cultura, Evenimente, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Evenimente cultural-artistice de înaltă ținută găzduite de Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

În finalul anului 2019, Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia va găzdui o serie de spectacole de teatru, balet și muzică simfonică care cu siguranță vor încânta pe iubitorii acestor evenimente cultural-artistice. Vă prezentăm în cele ce urmează programul evenimentelor:

PIESA OLD LOVE 27 OCTOMBRIE 2019 ORA 19:00

PRET BILET 70 LEI

”Old Love” este o comedie romantică în două acte, cu note de dramă personală, ce expune povestea cu final fericit, tip Hollywood, într-un decor auster, constituit din câteva obiecte de mobilier alb, ce contribuie la nota specială, minimalistă, a piesei.

O ”Iubire veche” își are acțiunea în zilele noastre, ce-i leagă timp de aproape trei decenii pe măruntul funcționar Bud Mitchell și pe soția patronului său, Molly Graham, cu întâlniri sporadice și discuții presărate cu umor, repede uitate de către ea, dar constituind pietre ale unei construcții afective solide pentru el. Însă pasul decisiv nu este făcut până când cei doi nu sunt singuri, liberi de obligațiile de familie, ea vaduvă, el divorțat.

BALET: COCOSATUL DE LA NOTRE DAME

7 NOIEMBRIE 2019 ORA 19:00

Pret bilet: 80 lei

Va e dor de o poveste din Parisul medieval?

Va mai amintiti de Cocosatul Quasimodo, clopotarul Catedralei Notre Dame?

Dar de frumoasa Esmeralda din celebrul roman al lui Victor Hugo?

Poate ca nu! Dar nu-I nimic,va spunem noi povestea in pasi de dans si muzica!

  Spectacol extraordinary de balet, avand ca subiect romanul“Notre-Dame de Paris” de Victor Hugo(1802-1885) poet, dramaturg si romancier francez.

Regia si coregrafia spectacolului apartin talentatului balerin  si coregraf Vlad Sebastian, nume deja cunoscut in multe teatre din tara si din Europa. Povestea muzicala este opera cunoscutului musician Peter Venczel.

Este un spectacol grandios, care aduce pentru prima data impreuna pe aceeasi scena doua ansambluri profesioniste de balet, ANSAMBLUL DE BALET OPERA VOX si ANSAMBLUL DE BALET AL OPEREI MAGHIARE DE STAT DIN CLUJ-NAPOCA, insumand peste 50 de balerini profesionisti, solisti balerini care danseaza in teatre importante din Europa, lumini, efecte speciale, proiectii in 3D, efecte cu“fum  greu” produs din gheata  carbonica, probabil cel mai complex spectacol de balet montat in tara noastra in ultimii ani.

PIESA „FIERARII” 11 NOIEMBRIE 2019 ORA 19:00

Un fierar român află după mult timp că fiul lui este de fapt fiul unui ungur rezultat în timpul războiului, când el era pe frontul sovietic. Soția sa a făcut un copil tot cu un fierar. Și nici soția acestuia din urmă n-a rămas mai prejos în absența soțului. Și ea a făcut un copil cu un soldat fierar rus. Revolta pe care o simte românca ajunge la paroxism, astfel că dorește să se răzbune. Comedia trăznită Fierarii, în regia lui Horațiu Mălăele, este un Cal Troian ce nu aduce în prim plan doar adulterul (abordat într-o cheie comică), ci și războiul (cu dramele sale inevitabile) ambele contribuind la alienarea individului.

DISTRIBUTIE: Horatiu Malaele, Maia Morgenstern, George Mihaita, Mircea Rusu

Pret bilet: 130 lei

BALET „LACUL LEBEDELOR” 19 NOIEMBRIE 2019 ORA 19:00

Baletul Clasic din St. Petersburg A. Batalov vine la Alba Iulia în cadrul unei reprezentații pentru Lacul Lebedelor.

Coregrafia aparţine lui Marius Petipa şi Lev Ivanov, iar scenografia poartă semnătura lui Evgenii Gurenco. Premiera mondială a spectacolului a avut loc pe 20 februarie 1877. Muzica de P.I.Ceaikovski. Libretul: Vladimir Berghicev şi Vasilie Gheltzer.

Baletul Clasic din St. Petersburg este o companie tânără și dinamică, educată în cea mai bună tradiție rusească. A fost creată de Andrei Batalov, prim-solist al Teatrului Mariinski. Compania de Balet întrunește 50 de artiști profesioniști, absolvenți ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova și ai celor mai mari școli de dans din Rusia și Ucraina, care sunt conduse de către maeștri de balet mari, foști dansatori emeriți.

Repertoriul companiei „St.Petersburg Classical Ballet” îmbină capodopere ale baletului clasic cum ar fi: „Lacul lebedelor”, „Spărgătorul de nuci” și „Frumoasa din pădurea adormită” de P.Ceaikovski, „Chopiniane”, „Giselle””de A. Adam, „Les Sylphides” de Michel Fokine, „Don Quijote”, „Paquita” de L. Minkus și coregrafie contemporană – Alexei Miroshnichenko, Emil Faski și altele.

Pret bilet: 120 lei

PIESA „DIAGNOSTIC REZERVAT” 20 NOIEMBRIE 2019 ORA 19:00

Pret bilet: 50 lei

Diagnostic rezervat’, o comedie extraordinară după textul autorului francez Jean Pierre Martinez, îi aduce laolaltă pe :

Anca Sigartau, Claudiu Bleont, George Ivașcu, Cătălina Grama (Jojo), 1Q Sapro

O distribuție de excepție care promite două ore de râs, într-un carusel al schimbărilor de situație și al evenimentelor neprevăzute. Pregătiți-vă de un text savuros și de un recital actoricesc pe măsură, care va aduce râs, voie bună și multă poftă de viață. Vă așteptăm la teatru!

CONCERT REGAL VIENEZ 26 DECEMBRIE 2019 OEA 19:00

Pret bilet: 120 lei

UKRAINIAN RADIO SYMPHONY ORCHESTRA este recunoscuta pentru arta sa pe plan national si international. Timp de mai multe decenii, activitatea Orchestrei a contribuit la imbogatirea tezaurului culturii nationale muzicale. Orchestra Simfonica Radio din Ucraina a fost creata in 5 Octombrie 1929.

Orchestra va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, care va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner si ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele 18 si 19. Orchestra va fi compusa  din 36 de  instrumentisti iar pe acordurile vieneze va dansa Corpul de Balet „ANIKO BALLET”.   

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 octombrie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...