Actualitate, Stiri

EVENIMENT. Festivalul Open Şah Alba debutează la Baia de Arieş

Joi, 17 iulie 2014, în judeţul Alba debutează cel mai important eveniment şahistic al anului: Festivalul „Open Şah Alba 2014”. Acesta va cuprinde 10 turnee de calificare de şah rapid, organizate în 10 locaţii diferite din judeţul Alba, urmate de un turneu final la care vor participa jucătorii cu cele mai bune rezultate în cele 10 turnee de calificare.

Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Şah Alba în memoria maestrului albaiulian Mihai Breaz, care a coordonat activitatea şahistă în judeţul Alba peste 30 de ani, până în anul 2009, când a părăsit scena vieţii.

Fondul de premiere al Festivalului este de 15.000 lei, dintre care câte 800 lei în fiecare din cele 10 turnee de calificare şi 7.000 lei în cele 7 secţiuni ale turneului final (seniori, veterani, feminin, copii sub 8 ani, copii sub 10 ani, copii sub 12 ani şi campioni locali) care se va desfăşura în luna august.

La turneele din cadrul Festivalului „Open Şah Alba 2014” pot participa atât jucători legitimaţi, cât şi jucători amatori, existând premii pentru primii clasaţi în clasamentul general şi premii speciale pentru primii clasaţi dintre veteran, femei, copii sub 8 ani, copii sub 10 ani, copii sub 12 ani şi pentru cei mai buni jucători locali din fiecare din localitaţile care vor găzdui festivalul. Regulamentul complet al festivalului este disponibil pe site-urile www.cjalba.ro si www.sahalba.ro

Primele trei etape ale Festivalului „Open Şah Alba 2014” se vor desfăşura în munţii Apuseni: şi-au anunţat participarea circa 40-50 de jucători în fiecare etapă, printre parcipanţii deja înscrişi fiind jucători din judeţele Cluj, Mureş, Sibiu, Timiş, Brăila, Olt şi Alba – unii dintre ei venind în Munţii Apuseni pentru a participa la evenimentul şahistic dar şi la Târgul de Fete de pe Muntele Găina. Atat ca număr de participanţi cât şi ca nivel, turneele sunt cele mai importante organizate vreodată Munţii Apuseni, zona aceasta a judeţului Alba fiind, din păcate, una cu o activitate şahistă mai redusă.

Festivalul şahist „Open Şah Alba 2014” debutează joi, 17 iulie, orele 16.00, cu turneul de la Baia de Arieş (la complexul Paradisul Apusenilor), următoarele turnee fiind programate vineri 18 iulie, orele 16, la Câmpeni (Hotel Tulnicul) şi sâmbătă, 19 iulie, orele 10.00, la Avram Iancu (în sediul primăriei comunei).

Organizatorii festivalului doresc promovarea şahului în întreg judeţul Alba şi atragerea a cât mai multor copii spre acest sport. De aceea toţi copiii care vor veni să asiste la turneele din Baia de Arieş, Câmpeni şi Avram Iancu vor primi gratuit din partea organizatorilor broşuri de inţiere în şah şi vor fi luaţi în evidenţa Asociaţiei Judeţene de Şah Alba pentru a putea fi susţinuţi în continuare dacă doresc să studieze pe viitor şahul într-un cadru organizat.

Sunt aşteptaţi să asiste la turnee şi iubitori ai şahului din zona munţilor Apuseni, iar cei mai curajoşi dintre ei chiar să intre în competiţie cu adeversari mai experimentaţi.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...