Actualitate

Evaluarea activităţii Poliţiei oraşului Cugir pe primele 6 luni ale anului 2013

foto: curentul.ro
foto: curentul.ro

Vineri, 18.07.2013, începând cu ora 11.00,  a avut loc evaluarea activităţii Poliţiei oraşului Cugir, pe primele 6 luni ale anului 2013, activitate desfăşurată  în prezenţa şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea.

Inspectorul principal de poliţie Şerban Paul, împuternicit şef al Poliţiei oraşului Cugir, a prezentat materialul de analiză, din cuprinsul căruia au fost desprinse următoarele concluzii:

În semestrul I – 2013, activitatea poliţiştilor cugireni s-a axat în principal pe creşterea gradului de siguranţă civică, prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi a infracţiunilor de natură judiciară.

În acest sens, au fost organizate acţiuni cu caracter preventiv – reactiv şi au fost încheiate parteneriate cu unităţile şcolare, autorităţile locale, asociaţii de proprietari, ONG-uri, etc.

În comunitate, în scop preventiv, poliţiştii de proximitate au executat 78 de acţiuni.

A fost evidenţiat faptul că în semestrul I – 2013, în incinta unităţilor şcolare şi zonele adiacente nu au fost înregistrate incidente în care să fie implicaţi elevi.

În context, s-a evidenţiat şi faptul că în primele 6 luni – 2013, s-a intervenit la 361 de evenimente urgente semnalate prin apelul de urgenţă 112, au fost aplanate 90 de stări conflictuale.

Pentru descurajarea comportamentelor antisociale, s-a acţionat cu fermitate astfel că pentru acte sau fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice au fost aplicate 307 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 50.000 lei, iar pentru alte încălcări ale normelor legale au fost aplicate 1600 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 358.745 lei.

În intervenția sa, domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, a precizat că în segmentul stradal, deşi nu avem infracţiuni grave comise cu violenţă rămase cu autori neidentificaţi, totuşi în perioada analizată pe raza oraşului Cugir au fost înregistrate două infracţiuni de tentativă de omor.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte, şeful inspectoratului a solicitat poliţiştilor să se implice mai mult pentru identificarea persoanelor predispuse la săvârşirea de infracţiuni şi documentarea activităţilor infracţionale ale acestora.

Este foarte important identificarea făptuitorilor în dosarele penale înregistrate cu autori neidentificați şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracţiune”, a precizat domnia sa.

Au fost solicitate rezultate mai bune şi în domeniul combaterii delictelor silvice precum şi în cel de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale, cu accent pe domeniile prioritare stabilite la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

La finalul intervenţiei, şeful inspectoratului a insistat pe realizarea măsurilor stabilite pentru reducerea victimizării, în special în rândul minorilor pe perioada vacanţei de vară.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...