Actualitate

Evaluarea activităţii Poliţiei municipiului Blaj, pe semestrul I-2013

foto: citynews.ro
foto: citynews.ro

Ieri, 23.07.2013, începând cu ora 13.00, în prezenţa domnului comisar şef de poliţie Crişan Laurenţiu, adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean, pe linie de ordine publică, a avut loc evaluarea activităţii pe semestrul I – 2013 a Poliţiei municipiului Blaj şi a structurilor coordonate de aceasta.

La această activitate au participat poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Blaj, şefii secţiilor de poliţie rurală Blaj şi Jidvei şi şefii celor 11 posturi de poliţie comunală, a căror activitate este coordonată de conducerea acestei poliţii municipale.

Şeful Poliţiei municipiului Blaj a prezentat materialul de evaluare din cuprinsul căruia s-au desprins următoarele concluzii:

În semestrul I 2013, la nivelul Poliţiei municipiului Blaj, indicatorii de macrocriminalitate au înregistrat o uşoară creştere, astfel:

Au fost sesizate 570 de infracţiuni, valoare identică cu cea din sem. I 2012. Dintre acestea 287 de infracţiuni au fost sesizate în mediul urban, cu 4 sesizări mai multe decât în semestrul I-2012, iar în mediul rural, la nivelul celor 11 posturi de poliţie comunale, au fost înregistrate 283 de infracţiuni cu 4 infracţiuni mai puţine decât în perioada similară a anului 2012.

În privinţa infracţionalităţii constatate s-a evidenţiat faptul că prin eforturile depuse au reuşit administrarea de probe în baza cărora s-a dispus începerea urmăririi penale într-un număr de 403 infracţiuni, cu 150 mai multe decât în sem. I-2012, dintre care 177 (+40) în mediul urban şi 226 (+110) la nivelul posturilor de poliţie comunale. La nivelul Poliţiei municipiului Blaj au rămas constante valorile privind infracţionalitatea economico – financiară cu 54 de infracţiuni şi cea de natură judiciară cu 41 de infracţiuni, dar au fost înregistrate creşteri la infracţionalitatea de altă natură de la 38 de infracţiuni în sem. I/2012 la 71de infracţiuni în sem. I/2013. În mediul rural au fost înregistrate creşteri valorice la toţi indicatorii.

Poliţiştii, au desfăşurat activităţi de cercetare şi au soluţionat 476 de infracţiuni, cu 70 mai multe decât în perioada similară a anului 2012.

Punctual, pe raza municipiului Blaj, au fost înregistrate 8 infracţiuni stradale, cu 10 mai puţine decât în sem. I/2012, 6 dintre acestea fiind infracţiuni de furt. Comparativ cu primele 6 luni din anul 2012, au fost constatate reduceri numerice şi în cazul infracţiunilor contra persoanei, care scad de la 52 la 49, a infracţiunilor contra patrimoniului care scad de la 141 la 130.

Pe linia  combaterii evaziunii fiscale au fost soluţionate 33 de infracţiuni de evaziune fiscală.

Pentru prevenirea delicvenţei juvenile poliţiştii au participat, alături de profesori, la 57 de ore de dirigenție, fiind evidenţiat faptul că în semestrul I 2013, pe raza municipiului Blaj, nu au fost înregistrate infracţiuni în unităţile şcolare sau zona adiacentă acestora. În comunitate, în scop preventiv, poliţiştii de proximitate au participat, siguri sau împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale, la 38 de întâlniri şi dezbateri cu cetăţenii.

 În scop preventiv au fost organizate şi executate 53 de acţiuni dintre care 16 acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii de natură judiciară, 8 acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delicvenţei juvenile, 10 acţiuni pe linie de proximitate, 14 acţiuni pe linie rutieră şi 5 acţiuni pe alte linii de muncă. De asemenea au fost efectuate 249 controale dintre care 55 pe linie economică, 43 pe linia pazei şi protecţiei bunurilor, 25 pentru prevenirea delicvenţei juvenile şi combaterii absenteismului şcolar şi 126 în alte domenii de activitate.

Comisarul şef de poliţie Crişan Laurenţiu a apreciat ca fiind bune rezultatele înregistrate atât în mediul urban de Poliţia municipiului Blaj, cât şi în mediul rural, la nivelul posturilor de poliţie comunale din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Blaj şi Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Jidvei.

S-a recomandat, ca în mediul rural să se intensifice patrulările intercomunale şi, pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor, să se asigure prezenţa la posturile de poliţie şi în a doua parte a zilei, respectiv după ora 16.00.

Pentru reducerea riscului rutier, adjunctul şefului inspectoratului a insistat pe necesitatea organizării de acţiuni şi asigurării unei prezenţe active în stradă, în special în zonele şi sectoarele de drum care prezintă risc pentru siguranţa traficului rutier.

La finalul intervenţiei, domnul comisarul şef de poliţie Crişan Laurenţiu le-a cerut polițiştilor să manifeste preocupare şi interes pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă şi pentru rezolvarea problemelor cetăţeneşti.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...