Actualitate

Evaluarea activităţii Poliţiei municipiului Aiud pe primele 6 luni ale anului 2013

foto: citynews.ro
foto: citynews.ro

În această săptămână au continuat activităţile de evaluare a structurilor subordonate Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pe semestrul I – 2013, cu Poliţia municipiului Aiud.

La această activitate, desfăşurată în prezenţa comisarului şef de poliţie Crişan Laurenţiu, adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pe linie de ordine publică, au participat poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Aiud, şeful Secţiei nr. 3 de poliţie rurală Aiud şi şefii celor 9 posturi de poliţie comunală, a căror activitate este coordonată de conducerea acestei poliţii municipale.

Din cuprinsul materialului de evaluarea rezultat că, în semestrul I – 2013, activitatea desfăşurată de poliţiştii a urmărit realizarea obiectivelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, referitoare la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, reducerea riscului rutier, prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional.

Statistic, numărul infracţiunilor sesizate a înregistrat o scădere cu 45 de infracţiuni, de la 449 în semestrul I – 2012 la 405 în semestrul I – 2013 şi au fost soluţionate 215 infracţiuni.

Urmărirea penală a fost începută în cazul a 141 de infracţiuni, pentru care au fost/sunt cercetate 101 persoane, dintre care 10 în stare de reţinere / arest preventiv.

Pentru descurajarea faptelor antisociale au fost aplicate 3.891 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 535.400 lei.

Comisarul şef de poliţie Crişan Laurenţiu a apreciat ca fiind bune rezultatele înregistrate atât în mediul urban de Poliţia municipiului Aiud, cât şi în mediul rural, la nivelul posturilor de poliţie comunale din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Aiud, dar le-a cerut polițiştilor să manifeste preocupare şi interes pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă şi pentru rezolvarea problemelor cetăţeneşti.

S-a recomandat, ca în mediul rural să se intensifice patrulările intercomunale şi pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor, să se asigure prezenţa la posturile de poliţie în a doua parte a zilei, respectiv după ora 16.00.

Pentru reducerea riscului rutier, adjunctul şefului inspectoratului a insistat pe necesitatea organizării de acţiuni şi asigurării unei prezenţe active în stradă, în special în zonele şi sectoarele de drum care prezintă risc rutier.

La finalul discursului, domnul comisarul şef de poliţie Crişan Laurenţiu le-a solicitat poliţiştilor intensificarea activităţilor pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, iar pe linia infracţiunilor contra patrimoniului intensificarea activităţilor pentru prevenirea furturilor de produce agricole de pe câmp.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...