Actualitate, Educatie, Stirea Zilei

Evaluare & Bacalaureat 2016. Calendarul simulărilor. Comunicat

Examenul de Evaluare Națională și Bacalaureat se apropie cu pași repezi, iar acum, cu doar câteva luni înainte de susținere, este timpul ca elevii să afle nivelul lor de pregătire. Aceste simulări au ca scop să îi obișnuiască pe elevi cu rigoarea unui examen, să optimizeze rezultatele, să-i pună pe candidați într-o situație reală similară celei de examen, respectarea întocmai a timpului alocat fiecărei probe în parte, confruntarea cu emoțiile, succesiunea probelor, dar și o capacitate de concentrare cât mai ridicată. Astfel, candidații se pot prezenta la examen mai siguri și cu mai multă stăpânire de sine și de asemenea, pot lucra în timpul rămas până la examen în special asupra aspectelor la care au obținut un punctaj mai scăzut în cadrul simulării. Vor susține astfel de testări și liceenii de clasa a XI-a, care vor simula probe din cadrul Bacalaureatului în luna martie. Conform adresei nr. 279/04.02.2016 a Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, inspectoratele şcolare judeţene trebuie să asigure toate condiţiile necesare simulării tehnice a examenelor de Evaluare naţională (elevii din cls. a VIII-a) şi de Bacalaureat (cei din cls. a XI-a şi a XII-a). Practic, este vorba despre încercări tehnice, fără subiecte reale şi fără participarea elevilor, în pregătirea adevăratelor simulări, care vor avea loc în februarie – martie. Astfel, pe 17 – 18 februarie, se va face o probă a transferului, în sistem informatizat, a subiectelor pentru Evaluarea Naţională, iar pe 2-3 martie acelaşi proces va avea loc în ceea ce priveşte Bacalaureatul.

La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, am demarat pregătirile pentru organizarea simulării Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului, fiind constituite comisiile județene și de la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, acestea întrunindu-se şi stabilind modul de desfăşurare a simulărilor, în conformitate cu Ordinul nr. 3069/14.01.2016 și Procedura Nr.249/01.02.2016. De asemenea, am solicitat, tuturor şcolilor, să transmită opţiunile elevilor pentru proba la alegere, la Bacalaureat, şi componenţa comisiilor.

Rezultatele obținute de elevi la simularile naționale NU se contestă și NU se trec în catalog, conform art. 15, alin. (2) din Procedura privind organizarea și desfășurarea simulării. Tot la acest articol se menționează că ”la solicitarea scrisă a elevului se pot trece notele în catalog”. Rezultatele obținute de elevi sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții și la nivelul consiliului profesoral. În urma acestor analize, fiecare școală urmează să adopte măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare și să întocmească un raport pe care să îl transmită Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Școlile sunt obligate să ia toate măsurile necesare pentru ca activitatea didactică a claselor care nu sunt implicate în simulări să se desfășoare corespunzător, după un program stabilit de consiliul de administrație al școlii. 

Calendar Simulare Evaluare Nationala clasa a VIII-a

23 februarie 2016   Simulare – Matematică – proba scrisa

22 februarie 2016   Simulare – Limba și literatura română – proba scrisă

24 februarie 2016   Simulare – Limba și literatura maternă – proba scrisă

4 martie 2016         Afisarea rezultatelor

Calendar Simulare Bacalaureat clasa a XI-a, clasa a XII-a

7 martie 2016   Simulare – Limba și literatura română – proba scrisă

8 martie 2016   Simulare – Limba și literatura maternă – proba scrisă

9 martie 2016   Simulare – Proba obligatorie a profilului – proba scrisă

10 martie 2016 Simulare – Proba la alegere a profilului și specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a) – proba scrisă

18 martie 2016  Afișarea rezultatelor

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 februarie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...