Actualitate, Politica, Stiri, Stiri Cugir

”Europa începe la Cugir” Primarul Adrian Teban: ”Este nevoie de dialog, să aducem Europa mai aproape de cetățenii săi!”

Este nevoie de dialog, să aducem Europa mai aproape de cetățenii săi, având în vedere că vin alegerile europene, a precizat Adrian Teban, primarul orașului Cugir, membru al Comitetului European al Regiunilor (CoR) în cadrul evenimentului ”Europa începe la Cugir”, unde cetățenii au discutat despre viitorul Europei. 

”Prin aceste dialoguri trebuie să vedem avantajele și dezavantajele care vin această construcție european. Aceste dialoguri își doresc să apropie Europa de cetățenii săi, aceste niveluri administrative să fie mai aproape de cetățeni. Asta urmărim: să informăm, să discutăm cu oamenii. Vedeți că populismul care se dezvoltă în multe țări europene este și un rezultat al dezinformării”, a mai completat Teban.

Sub titulatura „Europa începe la Cugir”, luni, 25 februarie, cetățenii au discutat despre viitorul Europei alături de primarul orașului Cugir, Adrian Teban, membru al Comitetului European al Regiunilor (CoR), Siegfried Mureșan, purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European (PPE) și Florin Roman, deputat din partea Partidului Național Liberal (PNL).

Seria de dialoguri locale reprezintă angajamentul PPE la nivel local și regional în reconectarea cu cetățenii și consolidarea încrederii acestora în Uniunea Europeană.

Acestea au fost lansate în luna martie, la Sofia, și reprezintă angajamentul de bază în contextul viitoarelor alegeri europene din mai 2019.

Cu motto-ul ”Europa începe în satul meu/ orașul meu / regiunea mea”, „familia PPE urmărește să aducă Europa mai aproape de cetățeni în două moduri: prin a face auzită vocea cetățenilor de către liderii europeni și prin restabilirea încrederii în proprietatea UE în orașele și regiunile acesteia”. Totodată, ”misiunea vizează să asigure că viziunile și așteptările cetățenilor sunt luate în considerare în programul PPE pentru alegerile din 2019, în prioritățile PPE Spitzenkandidat și în următorul mandat politic al instituțiilor UE”.

Un summit al liderilor locali și regionali, cu participarea candidatului PPE pentru președinția Comisiei Europene, va reprezenta puctul culminant al angajamentului și va fi organizat în România în perioada 14-15 martie, chiar înainte de alegerile europene din mai 2019.

sursa https://www.caleaeuropeana.ro/europa-incepe-la-cugir-primarul-adrian-teban-membru-cor-avand-in-vedere-ca-vin-alegerile-europene-este-nevoie-de-dialog-sa-aducem-europa-mai-aproape-de-cetatenii-sai/?fbclid=IwAR3-eoPDN_KuxfpqAX1oIw33UTP6EE3vrc9tgmQQbv8nAXB3XmZHGz8Q1MA


Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 februarie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...