Actualitate

Era atât de beat încât a confundat gardul unei locuinţe cu o toaletă ecologică

amendaUn incident mai puţin obişnuit s-a petrecut sâmbătă, 21 septembrie, la ora 22.00, în oraşul Cugir. Exasperat că, în repetate rânduri, unii participanţi la evenimentele cultural artistice care au loc în apropierea casei sale îi confundă gardul locuinţei cu o toaletă publică, un cetăţean a decis să-i prindă pe vinovaţi. Primul surprins a fost un bărbat în vârstă de 32 de ani, care, aflat în avansată stare de ebrietate, a ignorat toaletele ecologice din apropiere şi a vrut să “ profite ” de gard.

Mai mult, în momentul în care i-a fost atrasă atenţia cu privire la comportamentul necivilizat, acesta a devenit violent şi l-a ameninţat pe proprietar cu bătaia.

Conflictul a fost observat de un echipaj de jandarmerie care asigura măsurile de ordine şi de siguranţă pe timpul unei adunări publice.

Principalul vinovat a fost găsit cetăţeanul aflat sub influenţa alcoolului – George G., din Cugir – care a fost sancţionat cu amendă în valoare de 600 de lei.

Totodată, proprietarul locuinţei a fost sancţionat cu avertisment scris şi îndrumat ca pe viitor să evite să-şi facă singur dreptate şi în astfel de situaţii, să apeleze la forţele de ordine.

În acest sens, reamintim cetăţenilor că săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori sa lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu  amendă de la 200 lei la 1.000 lei.

Mai mult,  în cazurile în care faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul amenzii creşte, fiind stabilit de lege  între 1.000 lei şi 3.000 de  lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...