SEBES ALBA
Actualitate, Social

Epilarea facială – Care sunt cele mai sigure metode

saniEpilarea cu ceară

Este absolut perfectă pentru firele groase și închise la culoare, deoarece ține mult și te ajuta să arăți bine pentru o perioadă mai lungă de timp. Doar că acest procedeu are și dezavantaje. Epilarea este dureroasă și provoacă iritații. Dacă pielea nu este sensibilă vei avea doar puțină roșeață. Dacă nu, s-ar putea să te alegi cu niște bubițe care trec abia când părul a crescut la loc.

Electroliză

Este singura metodă permanentă de îndepărtare a părului facial. Aceasta funcţionează prin astuparea fiecărui folicul de un dispozitiv metalic care transmite curenți electrici înspre rădăcina. Astfel, distruge firele de păr de la bază și le împiedică regenerarea. Deși este o metodă sigură are și câteva dezavantaje care trebuie luate în calcul. Aşa cum probabil îţi imaginai, acest procedeu este dureros și poate să ducă la hiperpigmentarea pielii. Există riscul de a suferi leziuni.

Epilarea cu creme depilatoare

Acestea nu provoacă durere și sunt cât se poate de eficiente. Rădăcinile firelor de păr sunt topite, așa că acest tip de epilare este perfectă pentru persoanele cu ten sensibil. Există și dezavantaje, efectele lor sunt de o durată mai scurtă, iar pielea nu va rămâne fină decât câteva zile, până când noile fire vor reuși să iasă la lumină.

Epilarea cu zahăr

Epilarea cu zahăr este similară cu cea cu ceară, doar că pasta de zahăr aderă numai la firele de păr, nu și la piele. Paştele de zahăr sunt o opțiune mai naturală, mult mai blândă cu pielea decât multe din substanțele chimice folosite în diferitele preparate din ceară. Dezavantaj ar fi că poate provocă dureri mai puțin intense în momentul în care banda este dezlipită.

Inhibatorii

Aceste produse nu îndepărtează firele de păr dar în schimb, acționează asupra folicului pilos pentru a încetini sau inhiba rata de creștere a părului. Părul din zona tratată va fi mai subțire și va crește mult mai greu. Utilizarea inhibitorilor se realizează împreună cu una dintre celelalte metode de îndepărtare a părului pentru ca rezultatele să dureze.

Aceste produse se găsesc deseori sub forma de creme ce trebuie aplicate pe piele, prin masare, de două ori pe zi. După una sau două luni de utilizare ar trebui să apară rezultatele. Dezavantajele acestor produse ar fi că nu sunt foarte ușor de manevrat și nu funcționează pentru toată lumea.

Va trebui să experimentezi mai multe produse până vei găsi unul care să funcționeze cel mai bine pentru pielea ta.

Distribuie Acum

28 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *