Actualitate, Social

Elevii și profesorii colegiului HCC ”ambasadorii” României la Koln de Ziua Germaniei

kas-logoUn grup de 14 elevi și profesori de la Colegiul Național  ”Horea,Cloșca și Crișan” din Alba Iulia participă în perioada 1-5 octombrie 2013 la un schimb cultural internațional în Koln Germania.

Elevii și profesori din Alba Iulia sunt invitați de cel mai renumit liceu din Koln : Kaiserin Augusta Schule Gymnasium înființat în anul 1902 și alături de partenerii germani vor desfășura acțiuni comune în perioada amintită cum ar fi: participarea la cursuri, vizite de informare și documentare la muzeele și obiectivele din Koln, participarea la excursia anuală de studiu a elevilor germani programată la Bonn în 2 octombrie 2013 (în Germania se efectuează o excursie anuală de studiu de o zi de către toți elevii unei școli și care se programează din anul precedent) și unde se vor deplasa cu vaporul de la Koln, participare la Ziua Germaniei 3 octombrie, seară culturală comună, etc.

Participarea elevilor și profesorilor albaiulieni la acest schimb este posibilă datorită sprijinului Consiliului Județean Alba- dl. președinte Ion Dumitrel, Grupul Elit Mado Mercado- dl. Dorin Mateiu și Kronospan Romania.

Organizatorii sunt dl. director adjunct Schiau Sorin din partea Colegiului Național  ”Horea,Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și dl. Helmut Kremer , directorul Kaiserin Augusta Schule Gymnasium și d-na Florina Zielinschi, o româncă din Alba Iulia stabilită în Koln, absolventă a liceului albaiulian.

Este a doua instituție de învățământ din Koln care desfășoară în ultimul an acțiuni de acest fel cu elevii liceului albaiulian după ce anul trecut în luna septembrie 2012 un grup de elevi de la Kreuzgasse Gymnasium au efectuat o vizită de studiu în urma căreia au prezentat în cadrul bacalaureatului o lucrare despre Alba Iulia și despre județul Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...