Actualitate, Social

Elevii primesc fructe de la Guvern în acest an şcolar

foto: emediabacau.ro
foto: emediabacau.ro

În ședința Guvernului a fost aprobată Hotărârea privind implementarea Programului’ Fructe în școli’ în anul școlar 2013-2014.

Bugetul programului pentru anul școlar în curs este de aproximativ 61,3 milioane lei (22,7 milioane reprezintă fonduri UE, iar restul de 38,6 milioane lei reprezintă co-finanțate publică și cheltuieli, altele decât cele eligibile).

Prin acest act normativ se urmărește încurajarea consumului de fructe în școli precum și crearea și fixarea unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilor de vârstă școlară.

De asemenea, această Hotărâre va avea drept consecință stimularea producției interne de fructe.

Actul normativ prevede distribuirea gratuită de mere, în limita valorii zilnice de 0,37 lei/ elev, pentru o perioadă de 85 de zile.

Ca și în anul școlar precedent, în cadrul programului sunt prevăzute și măsuri adiacente recreativ-educative care constau în vizite la ferme și stațiuni de cercetare pomicolă, la expoziții și târguri de profil, la zilele recoltei, concursuri tematice cu premii care să contribuie la dezvoltarea competențelor elevilor prin activități de grădinărit.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...