Actualitate

Elevii Liceului Teoretic Teiuş participă la proiectul Consturieşte-ţi cariera, pas cu pas

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a din cadrul Liceului Teoretic Teiuş au participat la Sibiu la târgul educaţional „Construieşte-ţi cariera, pas cu pas!” organizat de Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu în cadrul proiectului cu acelaşi titlu.

Elevii au participat la diferite activităţi realizate în cadrul academic al universităţii, luând contact cu profesorii universitari şi studenţii de la Sibiu.

Coordonatorul proiectului, dir. adj. prof. Marius Cosmin Pintea, precizează: „Proiectul are ca obiectiv promovarea unor măsuri de corelare a sistemului de învăţământ şi piaţa muncii prin activităţi de consiliere şi orientare profesională, în vederea pregătirii pentru inserţia pe piaţa muncii. Proiectul vizează de asemenea creşterea adaptabilităţii tinerilor la cerinţele pieţei muncii şi la cerinţele specific locului de muncă, precum şi educarea capacităţii de a avea opţiuni personale, în cunoştinţă de cauză, în ceea ce priveşte continuarea traseului de formare profesională”.

„Construieşte-ţi cariera, pas cu pas!” este un proiect pe fonduri structurale şi se desfăşoară pe o perioadă de 2 ani. Printre activităţile proiectului se numără organizarea campaniei de conştientizare: „Alege informat!”, cu privire la facilităţile şi oportunităţile de orientare şi decizie privind cariera,  consilierea şi orientarea elevilor pentru o decizie informată privind cariera, tabere de dezvoltare profesională, târguri de oferte educaţionale,  realizarea de vizite de studiu/excursii tematice la universităţi, realizarea unor parteneriate între licee – universităţi – întreprinderi – alte instituţii cu rol în educaţie şi/sau inserţia pe piata muncii.

Reamintim, în luna august elevii Liceului Teoretic Teiuş au participat la tabăra de consiliere şi orientare profesională la Constanţa, parte a proiectului „Construieşte-ţi cariera, pas cu pas!”.

Elevii din Teiuş au fost însoţiţi la târgul educaţional de la Sibiu de directorul adjunct Marius Cosmin Pintea, prof. Corina Radu, prof. Romina Pop, prof. Mihaela Suărăşan, prof. Nicoleta Cîmpean.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 octombrie 2014

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...