Actualitate, Social, Stirea Zilei, Stiri

Elevii din Teiuş, participanţi la Hour of Code, un eveniment mondial susținut de preşedintele Barack Obama

Liceul Teoretic Teiuş se numără printre participanţii la evenimentul internaţional Hour of Code, o campanie care oferă profesorilor şi elevilor din întreaga ţară, posibilitatea să participe la o introducere distractivă în tainele programării. Obiectivul campaniei Hour of Code este de a atrage toţi elevii din România de la grădiniţă până la facultate şi profesorii, indiferent de pregătirea pe care o au, să participe la un eveniment de o oră, în care să se evidenţieze faptul că programarea cu ajutorul calculatorului nu este complicată.

În 2014 evenimentul este susţinut de nume mari ale societăţii americane şi mondiale: este vorba de preşedintele Barack Obama, Bill Gates – cofondator al Microsoft, Mark Zukerberg – cofondator al Facebook, guverne ale ţărilor din Europa şi lideri de opinie din întreaga lume, care, împreună, susţin că, la nivel globat, tot mai mulţi copii ar trebui să înveţe programare.

Aşadar în săptămâna 8-14 decembrie 2014, Liceul Teoretic Teiuş l-a susţinut şi-l susţine pe orice profesor, indiferent de pregătirea pe care o are, să parcurgă alături de elevi o oră în care să facă o scurtă introducere în programare.

Activitățile desfășurate s-au axat pe dezvoltarea competenţelor de programare, utilizarea materialelor video (tutorialelor) ca instrumente de învăţare, utilizarea competenţelor de limbă engleză pentru participarea la evenimentul Hour of Code și practicarea limbajelor de codificare a informaţiilor.

Coordonatorii proiectului la Teiuş sunt dir. adj. prof. Marius Cosmin Pintea și prof. Erika Tunde. Alături de ceilalţi participanţi, ei susțin că trăim într-o lume înconjurată de tehnologie, o realitate pe care o experimentăm zi de zi, şi ştim, noi ca profesori, că orice domenii ar alege elevii noştri, ca adulţi, capacitatea lor de a reuşi va depinde tot mai mult de înţelegerea modului în care funcţionează tehnologia.

Evenimentul Hour of Code este organizat de Code.org, o organizație non-profit dedicată extinderii educației cu privire la tehnologia computerelor și programare. Prin implementarea activităților evenimentului se are în vedere promovarea în școli și creșterea participării femeilor, dar și a elevilor ce aparțin minorităților, la dezvoltarea competențelor de programare utilizate în noile tehnologii contemporane.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...