Actualitate

Elevii din Alba Iulia, voluntari în „Şcoala Altfel”

ecologizareCentrul Județean de Voluntariat Alba organizează, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, diverse activități împreună cu unități școlare din orașul Alba Iulia, activități care constau în derularea, la nivelul unităţilor de învăţământ, a unui orar special, „altfel”, cu caracter non-formal.

Activitățile au fost concepute împreună cu reprezentații ai unităților școlare, astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor elevilor de a se familiariza cu activități cu caracter educativ, ce au la bază voluntariatul.

Săptămâna a debutat cu un Atelier de animație socio-educativă, susținut de către voluntarii Centrului Județean de Voluntariat la Şcoala Avram Iancu din Alba Iulia, adresat cu elevilor clasei a IV-a A. Urmează întâlniri cu elevii claselor a III-a în ziua de marți, cu cei din clasa a VI-a – miercuri, joi cu cei din clasele a VII-a A și a VIII-a A, iar vineri cu cei din clasa 0. În cadrul acestor ateliere, desfășurate sub supravegherea cadrelor didactice, copiilor li se va vorbi despre ce înseamnă voluntariatul și cum se poate practica la orice vârstă, prezentare urmată de jocuri de ice-breaking, energizare, cunoaștere și de lucru în echipă.

Miercuri, cu începere de la ora 10:30, voluntarii Centrului Județean de Voluntariat Alba vor vor merge la Parcul de Aventură din Alba Iulia, ajutând la îngrijirea și curățarea celor 2 hectare ale obiectivului. Voluntarii care vor lua parte la aceasta acțiune sunt elevi la liceele din Alba Iulia.

Joi, voluntarii îi vor însoți pe elevii de clasă primară ai Școlii Ion Agârbiceanu Alba Iulia în vizita pe care aceștia o vor face la Parcul Dendrologic din imediata apropiere a orașului, oferindu-le un exemplu viu despre ce înseamnă să te implici și să ajuți, atunci când e nevoie de tine. Deoarece voluntariatul se potrivește oricărei vârste, în timpul vizitei pe care o vor face pe aleile parcului, cei mici, echipați cu mănuși și saci menajeri, vor aduna gunoaiele „uitate” de alți trecători.

Vineri, în ultima zi a „Săptămânii Altfel” este rândul elevilor de liceu să fie voluntari pentru o zi. Centrul Județean de Voluntariat Alba a inițiat o campanie de ecologizare în imediata apropiere a orașului Alba Iulia (zona Pădurii Schit), împreună cu elevii Colegiului Tehnic Apulum și profesorii diriginți ai acestora. Campania are o componentă educaţională puternică și este o foarte bună ocazie să le reamintim tinerilor că trebuie să fie responsabili, că voluntariatul le face bine și că natura merită să fie curată. In același timp, dorim să le atragem atenția celor care „uită” gunoaie la iarbă verde și în pădure că natura are dreptul să fie curată.

Prin implicarea în activitățile din cadrul săptămânii „Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, alături de elevi ai școlilor din Alba Iulia, Centrul Județean de Voluntariat Alba dorește să îi familiarizeze pe aceștia cu voluntariatul și să îi încurajeze să dăruiască din timpul lor pentru alţii, din dorinţa de a crea o lume mai bună. În același timp, dorim sa aducem în atenția comunității şi a mass-mediei aceste tip de activități, pentru  a le oferi o binemeritată recunoaştere publică oamenilor minunați care îşi dăruiesc constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru a-şi dezvolta comunităţile.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...