Actualitate, Educatie, Stiri

Elevii de clasa I şi a II-a ar putea începe şcoala fără manuale

Ministerul Educaţiei înregistrează o nouă întârziere în licitaţia pentru manuale tipărite şi digitale, pentru clasele I şi a II-a. Federaţia Editorilor din România avertizează într-un comunicat că va rămâne timp insuficient pentru tipărirea manualelor şi pentru expedierea acestora în teritoriu. Ministerul Educaţiei nu a anunţat până acum cine sunt câştigătorii licitaţiei pentru manuale şcolar, deşi calendarul asumat tot de Minister a fost păstrat.

Între timp, Federaţia Editorilor din România informează într-un comunicat remis HotNews.ro că termenul de 28 iulie, că data la care vor fi comunicate rezultatele finale, a fost confirmat şi de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) – organism aflat în subordinea Ministerului Educaţiei şi autoritatea contractantă în cadrul licitaţiei – într-un răspuns oficial la o solicitare de clarificare.

Federaţia Editorilor din România (FER) precizează că, la începutul verii, a contestat în instanţă termenul de 28 iulie stabilit pentru anunţarea câştigătorilor licitaţiei. Printr-o acţiune demarată la începutul lunii iunie 2014 la Curtea de Apel Bucureşti, „am cerut reeşalonarea graficului licitaţiei în urma deciziei CNSC din 19 mai, ce prelungise termenul de prezentare a ofertelor cu 45 de zile”, anunţa Federaţia. Curtea de Apel Bucureşti a respins însă acţiunea editorilor, pe 2 iulie 2014, iar vechiul calendar a fost menţinut. Amânările succesive din cadrul licitaţiei pun „sub semnul întrebării existenţa manualelor pe băncile şcolilor, la 15 septembrie”, avertizează Federaţia Editorilor din România.

 

Sursa: realitatea.net

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...