Actualitate, Educatie, Stiri

Elevii colegiului economic albaiulian premiați la Cluj

Noi reuşite şcolare pentru elevii Colegiului Economic „D.P. Marţian” Alba Iulia: Trei echipe de elevi ai colegiului albaiulian au obținut un loc II, trei locuri III și o mențiune la Concursul Regional România Turistică. Cea de-a a III- a ediție a concursului a fost organizată în data de 7 aprilie 2015, de către Colegiul Tehnic Napoca din Cluj-Napoca.

Premile obţinute de elevii de la colegiul economic albaiulian: locul III la secțiunea „Hotelierii știu și câștigă” echipa din clasa a X a E (Mara Matias, Miclea Sebastian, Lupean Ioana), coordonată de prof. Felicia Beca, locul III la secțiunea „Circuit turistic” și mențiune la secțiunea „Specific local”, echipa din clasa a IX a E (Florina Marina, Diana Șusman), coord. de prof. Pintea Eva și locul II la secțiunea „Circuit turistic” și locul III la secțiunea „Specific local” echipa clasei a IX-a D (Oana Ordean, Iulia Turc), coordonată de prof. Cristian Dincă.

Două secţiuni au fost organizate pentru elevii claselor de a IX-a: fiecare echipă formată din 2 elevi a trebuit să realizeze un circuit turistic, conform regulamentului. Proba la cea de-a doua secțiune a doua a constat în prezentarea unui element de specificitate locală din zonele vizitate în cadrul circuitului. Acest element de specificitate a constat într-un obicei tradițional, un preparat culinar tradițional, sau portul popular tradițional local, prezentat de către elevi.

La clasa a X-a concursul denumit „Hotelierii știu și câștigă” a presupus evaluarea competențelor aferente modulelor Servicii hoteliere și Calitatea serviciilor hoteliere. Concursul constă în extragerea unui număr de 5 întrebări de către membrii echipei și rezolvarea acestora în fața juriului, care va nota acuratețea și veridicitatea răspunsului.

Concursul s-a adresat elevilor din clasele a IX-a și a X-a specializarea Turism și Alimentație public și s-a desfășurat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, în colaborare cu Facultatea de Științe Economice –Universitatea „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca și firme de profil din Cluj-Napoca.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...