Actualitate, Educatie, Stiri

Elevi din Alba Iulia îşi „licitează viitorul”

O echipă de trei tineri organizează joi un eveniment în cadrul căruia elevii liceelor din Alba Iulia pot licita în bani pentru câteva zile de practică în cadrul unor firme din Alba Iulia. Prin acest proiect, finanţat de Fundația Comunitară Alba prin programul YouthBank, tinerii doresc să ofere o perspectivă asupra viitorului, un ajutor în orientare profesională, un impuls spre autocunoaştere.

Miercuri în data de 28.05.2014 cei trei tineri au susținut conferința de lansare a proiectului în sala multimedia a Colegiului National “Horea, Cloșca și Crișan” în cadrul căreia s-a prezentat proiectul și experiențele care urmează să fie licitate în cadrul evenimentului care va avea loc în data de 29 mai.

Iniţiativa aparţine echipei “Interactienii” şi evenimentul va avea loc joi, 29 mai, de la ora 19.00 la Pensiunea Steaua Nordului. Proiectul se numeşte “Internships, liciteaza-ti viitorul!” şi este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba, prin Programul YouthBank in anul 2014, fiind unul din cele 10 iniţiative desemnate câștigatoare în acest an. Acest proiect incurajeaza elevii din Alba Iulia sa experimenteze cateva zile din viata unui medic, avocat, arhitect sau a unei personae care profesează în alte domenii, într-un mod inedit, aceasta experientă fiind licitată.

Cei trei membri ai echipei – Popoviciu Andrei, Todor Anamaria, Gligor Delia – s-au implicat activ în realizarea proiectului si va invita pe aceasta cale la evenimentul lor, in cadrul caruia tinerii pot afla in ce consta cu adevarat profesia la care viseaza. Proiectul a fost o provocare, cei trei tineri dedicandu-se pe deplin organizarii licitatiei, iar cu ajutorul “Rotary Club Alba Iulia”, in calitate de organizatie gazda, si “Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis” au reusit sa obtina experientele licitate. Ca și reprezentant al organizației gazdă o au pe doamna Cristina Voina care le-a fost alături la fiecare pas si a fost un mijloc de comunicare între tineri si cluburile Rotary.

De asemenea, echipa a beneficiat de activa colaborare a membrilor echipei YouthBank, la fel de implicați în inițiativele comunitare. Evenimentul în cadrul căruia se vor licita experiențele este public, fiind invitați să participe cadrele didactice, elevii, cat si toti tinerii interesati de licitatie, biletul de intrare costând 5 lei. In cadrul evenimentului Cosmin Buzgure, elev la Liceul de Muzica si Arte Plastice “Regina Maria” va sustine un mic concert pentru a destinde atmosfera in randul tinerilor.

Programul YouthBank are ca principali parteneri locali Consiliul Local și Primăria Municipiului Alba Iulia, Dacia Market și Giro, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...