Actualitate, Educatie, Stiri

Elevi albaiulieni prezenţi la un concurs gastronomic în Italia

Din Italia a venit în urmă cu câteva zile o mică delegaţie de la Colegiul Economic „D.P. Marţian” din Alba Iulia: este vorba de o delegaţie formată din elevii Olimpiu Muntean şi Bogdan Degan, însoțiți de directorul Dan Anca şi de profesorul Emil Cetean, care au participat în perioada 24-27 noiembrie 2014 la Concursul Gastronomic Internaţional „Il tartufo nero della Valle Brembana”.

Concursul a fost organizat de Institutul Profesional Hotelier și Gastronomic din San Pellegrino Terme pe două secțiuni: cokteiluri și gastronomie. Elevii ne-au mărturisit că nivelul de pregătire din școlile profesionale europene este extrem de exigent și profesionist. Este prima participare la un astfel de concurs a elevilor de la Colegiul Economic.

Olimpiu Muntean ne-a declarat: „Pentru mine a fost o experiență unică. Am avut oportunitatea să cunosc colegi din țările participante cu care am legat prietenii chiar dacă eram concurenți”.

La rândul său, Bogdan Degan a spus: „Sunt foarte încântat că am participat la acest concurs internațional, am văzut multe ingrediente care nu se regăsesc în bucătaria românească, exemplul cel mai elocvent a fost trufa care a fost ingredientul de bază al concursului. Îmi doresc foarte, foarte mult să particip și anul viitor”.

De notat că la ceremonia de decernare a premilor a fost prezent și Consulul României la Milano, E.S. Gheorghe Miloșan, impresionat de profesionalismul elevilor din Alba Iulia.

În urma participării s-au pus bazele unor noi colaborări în parteneriat cu două unități de învățământ din Milano și s-au notat bunele practici care există în alte instituții care au aceeași specializare: technician în gastonomie și servicii. Astfel de participări sunt benefice și pentru elevi pentru că oferă diverse oportunități, sunt expusi unui mediu nou pentru învățare, care reprezintă un avantaj în experimentarea unor metode și tehnici noi.

„Avem nevoie de noi participări pentru a ne ridica la nivelul școlilor profesionale. Dacă la târguri internaționale ale firmelor de exercițiu suntem competitivi și obținem premii, iar munca este apreciată și recunoscută, la fel ne dorim ca și pe segmentul gastronomiei internaționale să pășim sigur și profesionist iar preparatele noastre să obțină premii. În acest an și cu această ocazie ne-am ghidat după motto-ul ”Am venit, am văzut și …. vom reveni ca să câștigăm”, a declarat directorul Colegiului Economic, profesorul Dan Anca.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...