Actualitate, Politica, Stirea Zilei, Stiri

Elena Udrea a trecut de la PDL la PMP. Sunt aşteptaţi Emil Boc, Gheorghe Falcă şi… Mircea Hava, care au absentat de la Comitetul Director al PDL-ului

33.În weekend la Sighişoara a avut loc Consiliul Naţional al Partidului Mişcarea Populară, iar peste deal, la Braşov, s-a desfăşurat Comitetul Director al PDL.

Consiliul Naţional al Partidului Mişcarea Popularăcare oficializează transferurile de parlamentari PDL spre PMP.

Venirile de parlamentari PDL în PMP s-au declanşat după ziua de 30 ianuarie 2014, când PMP a câştigat în instanţă toate contestaţiile depuse de adversarii politici. În două zile 11 parlamentari PDL s-au alăturat celor 4 care veniseră în PMP de la sfârşitul anului 2013: Eugen Tomac, Clement NegruŢ, Mihaela Stoica, Valerian Vreme.

Prezent la Sighişoara, deputatul Clement Negruţ are o explicaţie personală pentru părăsirea de către Elena Udrea a PDL-lui şi alăturarea partidului creat de Traian Băsescu, PMP: „Categoric doamna deputat Elena Udrea este unul dintre cei mai importanţi oameni politici actuali, nu poate decât să ne bucure faptul că domnia sa a ales Partidul Mişcarea Populară. Un moment important pentru noi, partidul este într-o dinamica susţinută şi avea nevoie de un suflu nou. Iată că ni s-au alăturat alţi 11 parlamentari ceea ce arată că PMP devine o alternativă serioasă pe scena politică. La nivel local, PMP se află într-un ritm susţinut de organizare, aşteptăm lângă noi pe toţi cei care vor să facă opoziţie USL-ului, nu să o mimeze. Aştept să ni se alăture cei care cred că pot fi independenţi şi  vor să se alăture proiectului politic al preşedintelui României Traian Băsescu.

Probabil în cel mai scurt timp alte nume grele ale  PDL vor alege să vina alături de noi, cred că prin faptul că Emil Boc nu a dat curs invitaţiei PDL de a fi prezent la Comitetul Director al partidului de la Braşov arată ceva, la fel şi declaraţia domnului Gheorghe Falcă, la fel absent la Braşov, care spunea că va sustine Mişcarea Populară”.

Mircea Hava (primarul PDL al oraşului Alba Iulia) nu a fost prezent la Comitetul Director al PDL de la Braşov, dar senatorul Pereş anunţase de vineri, 31 ianuarie, că Mircea Hava (care deţine funcţia de vicepreşedinte PDL) este plecat în străinătate…

Dacă în noiembrie 2013 erau 4 parlamentari PMP, toţi veniţi din PDL – Eugen Tomac, Clement Negruţ, Mihaela Stoica, Valerian Vreme – acestora li s-au alăturat la sfârşitul lunii ianuarie 2014 următorii: Elena Udrea, Florin Popescu, Daniel Geantă, Petru Movilă, Camelia Bogdănici, Florin Secară, Florin Gheorghe, Dragoş Bunea, Adrian Gurzău, Ciprian Rogojan şi Andrei Voloşevici.

În judeţul Alba, PMP are 427 membri, organizaţii locale în toate oraşele şi municipiile. În perioada următoare PMP Alba îşi va desemna trezorierul, secretarul şi şefii organizaţiilor locale.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...