Actualitate, Sport

Ediţia a treia a Cupei Andrei Tanţoş la schi un adevărat succes

La finalul săptămânii trecute a avut loc a treia ediţie a Cupei Andrei Ţanţoş, în localitatea Arieşeni, pe pârtia Vârtop 2 organizată în memoria multiplului campion naţional la schi alpin, de către Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia Sportivă Montana Abrud. Concursul a fost destinat atât juniorilor, cât și seniorilor, făcând parte din circuitul concursurilor de rang naţional care se desfăşoară la noi în ţară, punctând şi în Cupa României la categoria Open. Întrecerea a avut două probe de slalom special, prima desfăşurându-se sâmbătă, 14 februarie, pe nocturnă, iar cea de-a doua probă duminică 15 februarie.
Tot mai multe cluburi sportive din ţară şi-au manifestat interesul pentru aceasta competiţie, numărul celor care au participat la ediţia din acest an, crescând simţitor. Astfel, la această ediţie au participat schiori din toată ţara, pentru competiţie fiind înscrişi 45 de sportivi, membri a 12 cluburi sportive din România.

Câştigătorii competiei de sâmbătă au fost:

Categoria OPEN

Locul I fete – Ciobanu Mara (Clubul Sportiv Predeal)
Locul ÎI fete – Copot Bianca (Clubul Sportiv Şcolar Câmpeni)
Locul III fete – Bunea Ilinca (Clubul Sportiv Şcolar Sinaia)

Locul I băieţi – Gligor Bogdan (Clubul Sportiv Gligor)
Locul ÎI băieţi – Barbu Bogdan (Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti)
Locul III băieţi – Beitula Elvis (Universitatea Petroşani)

Câştigătorii competiţiei de duminică, 16 februarie, la categoria OPEN au fost:

Locul I fete – Copot Bianca (Clubul Sportiv Şcolar Câmpeni)
Locul ÎI fete – Aldescu Andreea (Clubul Sportiv Şcolar Sinaia)
Locul III fete – Cech Renate (Clubul Sportiv Corona Braşov)

Locul I băieţi – Gligor Bogdan (Clubul Sportiv Gligor)
Locul II băieţi – Barbu Bogdan (Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti)
Locul III băieţi – Cojanu Adrei (Clubul Sportiv Şcolar Sinaia)

În cadrul Cupei Andrei Ţanţoş desfăşurată în data de 14 – 15 februarie, a avut loc şi un concurs de cadeţi, care deasemenea punctează în Cupa României. La această categorie au participat schiori cu vârste cuprinse între 14 şi 15 ani, fiind prezenţi la start 12 concurenţi.

Astfel, cumularea concursului pentru două categorii diferite de sportivi a fost posibilă prin sprijinul oferit de Clubul Sportiv Şcolar Câmpeni şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba.

La finalul concursului validat din data de 16 februarie 2014, câştigătorii la categoria cadeţi au fost:
La fete: Loc I – Kis Timeea – Clubul Sportiv Topliţa, Loc ÎI – Vişan Andreea – Clubul Sportiv Şcolar Predeal şi locul III – Trifu Lea – Clubul Sportiv Crazy Biky Sibiu.
La băieţi: Loc I – Olteanu Mihnea – Clubul Sportiv Corona Braşov, Loc ÎI – Martac Laurenţiu – Clubul Sportiv Corona Braşov , Loc III – Simion Sebastian – Clubul Sportiv Şcolar Sinaia.
„Concursul a fost o reuşită organizatorică atât din punct de vedere tehnic cât şi din punct de vedere al atmosferei de concurs, ocazie cu care mulţumim încă o dată tuturor pentru spijinul şi încrederea acordată. Pentru ediţia de anul viitor obiectivul nostru este să creştem atât la nivelul numărului de participanţi, poate şi o participare din partea cluburilor internaţionale cât şi la nivelul publicului spectator.
Ne bucura faptul că, faţă de ediţia a II-a, am avut mai mulţi participanţi şi mai multe cluburi interesate să participe la acest memorial şi speram să construim o tradiţie în organizarea Cupei Andrei Ţanţoş, pentru a pune în valoare dedicarea lui Andrei pentru acest sport, dar şi pentru a readuce, în zona Muntiilor Apunseni, interesul pentru sporturile de iarnă cu care eram obişnuiţi. Le mulţumim tuturor pentru implicare şi pentru participare şi promitem că ediţiile viitoare să fie tot mai reuşite”, a declarat tatăl şi antrenorul regretatului schior, Ţanţoş Tiberiu.

„Ne bucurăm că am putut organiza, şi în acest an, Cupa Andrei Ţanţoş şi ne propunem să permanentizăm acest obicei. Le mulţumim tuturor celor care s-au implicat în organizare şi cluburilor sportive care au răspuns invitaţiei noastre. De asemenea, îi felicitam pe toţi sportivii care au participat la această competiţie organizată în memoria campionului nostru naţional, cu atât mai mult cu cât, mulţi dintre ei, obişnuiau să concureze cu Andrei pentru obţinerea unui loc pe podium”, a declarat domnul Marcel Stan, consilier judeţean.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...