Actualitate, Stiri

După 3 ani de la închiderea spitalului, Ocna Mureş va avea un centru multifuncţional

foto: ziuaveche.ro
foto: ziuaveche.ro

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate susţine înfiinţarea Centrului Multifuncţional Ocna Mureş si a alocat credite bugetare suplimentare necesare pentru acest proiect Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

CNAS consideră absolut necesară organizarea unui astfel de centru, care va avea rolul de a asigura asistenţă medicală de specialitate locuitorilor din oraşul Ocna Mureş şi din localităţile limitrofe. Asiguraţii din aceste zone sunt nevoiţi, în prezent, să parcurgă distanţe foarte mari  pentru a beneficia de servicii medicale de specialitate. Odată cu desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş, în anul 2011, oamenii puteau apela la spitale aflate la distanţe foarte mari (municipiul  Aiud se află la o distanţă de aproximativ 22 de km, iar  municipiul Alba Iulia, este situat la o distanţă de 50 de km).

“Această decizie s-a luat din raţiuni economice şi sociale pentru că nu puteam lăsa fără asistenţă medicală zona Ocna Mureş, o zonă cu o populaţie în jur de 40.000 de oameni. Toate aceste argumente au fost susţinute repetat la nivelul CNAS de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, domnul Florin Roman, împreună cu senatorul Teodor Atanasiu. De altfel, împreună cu cei doi şi cu specialiştiii din cadrul CNAS, am găsit nu doar soluţia de deschidere a Centrului Multifuncţional Ocna Mureş, ci şi soluţii de finanţare”, a precizat Cristian Buşoi preşedintele CNAS.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...