Actualitate, Cultura, Stiri

Dumitru Mălin: În acest moment pentru mine toate sunt… dincolo de râu

Interes mare la lansarea cărţii de proză semnată de poetul Dumitru Mălin: „Dincolo de fag era Fagul Împăratului”, apărut în 2014 la Editura Tipo Moldova de la Iaşi.

Cartea conţine o serie de poveşti, istorisiri din copilărie şi din tinereţea autorului născut aproape de Fagul Împăratului, la Baia de Arieş… Este o combinaţie de confesiune şi amintiri, povestite cu o francheţe pe care pe unii îi poate şoca. Este un volum ne aduce aminte de Nică lui ştefan a Petrii.

Volumul a fost prezentat de Aurel Ştefanachi, directorul TipoMoldova (poet şi prozator şi el) şi Mioara Pop – directorul Bibliotecii Judeţene Alba.

Printre cei prezenţi i-am văzut pe scriitorii Ioan Popa, Gheorghe Dancilă, Ioan Adrian Popa, Ştefan Dinică, Mircea Stâncel, Virgil Şerbu Cisteianu, Diana Câmpan, Monica Grosu… De asemenea foarte mulţi profesori de la şcolile din Alba, inclusiv inspectorul şcolar general, Dorin Sandea, Daniel Breaz – rectorul Universităţii Alba Iulia, deputatul Călin Potor.

Întâlnirea a fost condimentată cu momente muzicale oferite de Victor Geogean – acordeon, folkistul Claudiu Voic, cantautorul Daniel Avram şi Şcoala de Folk de la Palatul Copiilor din Alba Iulia.

Pentru că peste puţin timp Dumitru Mălin împlineşte o frumoasă vârstă îi spunem „La Mulţi Ani”! Şi aşteptăm viitorul volum de confesiuni (povestiri, amintiri): „Nonoc”, care este partea a doua a volumului de faţă.

 

Dumitru Malin 2 Dumitru Malin 3 Dumitru Malin 4 Dumitru malin 7 Dumitru Malin 5 Dumitru malin 6

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...