Actualitate, Social

Duminică, 22 septembrie: „Bogățiile toamnei la Blaj”

foto: agrofm.ro
foto: agrofm.ro

Cea de a XIII- a ediție a manifestării « Bogățiile toamnei la Blaj » se desfășoară duminică 22 septembrie cu începere de la ora 10.00 în Piața Mare Agroalimentară a orașului.
«Manifestarea aceasta este o modalitate de a susține și promova producătorii autentici care vând produse sănătoase, românești. Locuitorii de la confluența Târnavelor sunt recunoscuți pentru modul reușit în care se ocupă de legumicultură astfel că an de an ne mândrim cu roadele muncii loc și dăm ocazia tuturor de a se aproviziona cu produse de calitate pentru iarnă » a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Producătorii agricoli de pe Valea Târnavelor vor avea ocazia de a-și expune cele mai aspectuoase produse din recolta anului 2013 pe standurile ce vor fi amenajate special pentru această ocazie. Totul în încercarea de a impresiona juriul și cumpărătorii ce vor participa duminică la eveniment.

Premierea celor mai reușite standuri de prezentare se va face ținând cont atât de expoziția propriu zisă a fiecărui agricultor dar și de frecvența cu care iși comercializează produsele la piețele din Blaj sau de suprafața cultivată. În concurs s-au înscris 44 de producători agricoli din Blaj și din localitățile învecinate.

Primăria Municipiului Blaj a pregătit pentru această sărbătoare și un bogat program de muzică populară care va începe la ora 10.00. Pe scena amplasată în aer liber vor susține un program artistic printre alții Grupul folcloric «  Doina Blajului » cu soliștii : Reta Rus, Ina Todoran, Alexandra Băcilă , Nicu Stângaciu , Ioan Dancu, Felicia Pop, Delia Stanciu, Adina Popa și Ansamblul de dansuri populare ’’ Junii Blajului ‘’.

Ediția din acest an a « Bogațiilor toamnei la Blaj » va reprezenta un bun prilej ca blăjenii sa intre în contact și cu tradițiile și cultura unuia dintre orașele înfrățite ale municipiului Blaj, Cegledbercel din Ungaria.
În preambulul manifestării de duminică vineri, 20 septembrie, cu începere de la ora 18.00 în Parcul Avram Iancu delegația din Cegledbercel va oferi blăjenilor un program artistic folcloric reprezentativ pentru localitatea din care provin.

Deasemenea duminică, formația de dansuri tradiționale și muzică populară din Ungaria va susține un program artistic în cadrul spectacolului organizat de Primăria Blaj în Piața Agroalimentară. Mai mult decât atât, primarul Gheorghe Valentin Rotar și primarul din Cegledbercel Török Jozsef vor decide căștigătorul marelui premiu la ediția din acest an a «  Bogațiilor toamnei la Blaj ».

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...