Actualitate, Sanatate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

DSVSA Alba – Organizatorii târgurilor de produse alimentare trebuie să solicite aviz temporar de funcționare

Organizatorii de târguri/expoziții de produse alimentare sunt obligați să solicite aviz temporar de funcționare, de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba, pentru desfășurarea acestora.

Este definit târg/expoziție de produse alimentare: ”loc/zonă/spațiu special amenajat, cu activitate temporară, prevăzut cu facilități și dotări corespunzătoare, necesare desfășurării activității de preparare, expunere și comercializare a produselor de origine animală și nonanimală, direct către consumatorul final”.

Având în vedere perioada sărbătorilor de iarnă în care conform tradiției se organizează mai multe târguri/expoziții publice de produse alimentare, reamintim organizatorilor acestora că trebuie să obțină aviz temporar de funcționare pentru desfășurarea lor. DSVSA Alba a transmis, în acest sens, o notificare tuturor celor 78 de primării din județ, însă obținerea avizului temporar de funcționare este necesar și în cazul societăților private – ONG, asociații, companii etc.– care organizează târguri/expoziții de produse alimentare pe spațiul public. Astfel, acestea vor fi supravegheate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, prin activități specifice, pentru protejarea sănătății consumatorilor.

Informații suplimentare puteți primi la sediul DSVSA Alba: Alba Iulia, strada Lalelelor, nr. 7A sau la numărul de telefon 0258 835 915.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 decembrie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...