Actualitate, Sanatate, Stirea Zilei, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

DSP Alba – Peste 600 de teste pentru depistarea COVID -19 făcute până în prezent în județul Alba

IMG  WA

Joi, 3 aprilie, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea a făcut public faptul că până în prezent în județul Alba au fost făcute peste 600 de teste pentru depistarea COVID – 19.

Mai exact 480 de teste au fost făcute în Laboratorul DSP Alba în 6 zile și 120 de teste au fost făcute în aproximativ 3 săptămâni la laboratorul Spitalului de infectioase CJ.

”Pana acum etapa de extracție ARN din procedura de testare s-a făcut manual, de luni sau marți în funcție de furnizori, vom primi kituri de extracție automata pentru extractor ul automat pe care îl avem în dotare și se va lucra în paralel, manual și automat. Anticipam o creștere progresiva a numărului de teste. Saptamana viitoare sa ajungem undeva la 150-200 pe zi, în doua săptămâni ne dorim sa ajungem la 500 pe zi. Creșterea capacității nu poate fi făcută de pe o zi pe alta, sunt protocoale care trebuiesc respectate, dar colegele mele de la laborator depun toate eforturile pentru a atinge capacitatea maxima de testare. Sunt foarte mândru de echipa laboratorului DSP, ca de altfel de întreg colectivul. Lucrez cu adevărați profesioniști” a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 aprilie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...