Actualitate

DSP Alba a decis reluarea activității Compartimentului Serologie

Ca urmare a scăderii considerabile a solicitărilor privind realizarea de probe COVID -19, în contextul relaxării situației la nivel mondial în ceea ce privește pandemia de coronavirus, s-a decis reluarea, în cadrul Laboratorului de Diagnostic de Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Alba, activității Compartimentului Serologie, ale cărui atribuții au fost suspendate pe perioada pandemiei.

Astfel, începând cu luna iunie a.c., se vor realiza din nou analize tradiționale precum depistarea hepatitelor (HAV IgM, HBc IgM, Ac. HCV, Ag. HBs), probe HIV și de depistare a sifilisului (VDRL,TPHA). Probele privind depistarea hepatitelor se realizează pe bază de trimitere de la medicul specialist, în timp ce probele de depistare a sifilisului se realizează pe bază de cerere, contracost, iar cele HIV pot fi solicitate gratuit, fără bilet de trimitere. În viitorul apropiat se preconizează și reluarea analizelor de apă, care de asemenea se realizau în mod tradițional în Laboratorul DSP Alba înainte de debutul pandemiei, în urmă cu aproximativ 2 ani. Precizăm că nu se renunță nici la prelucrarea probelor COVID 19, Laboratorul DSP Alba având dotările necesare și personal calificat pentru a desfășura toate aceste sarcini.

The post DSP Alba a decis reluarea activității Compartimentului Serologie appeared first on albapesurse.

Ca urmare a scăderii considerabile a solicitărilor privind realizarea de probe COVID -19, în contextul relaxării situației la nivel mondial în ceea ce privește pandemia de coronavirus, s-a decis reluarea, în cadrul Laboratorului de Diagnostic…
The post DSP Alba a decis reluarea activității Compartimentului Serologie appeared first on albapesurse.Read More

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 mai 2022

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...