Actualitate, Educatie, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

DREPT LA REPLICĂ – Reacția Inspectoratului Școlar Județean Alba în urma comunicatului de presă al Federației Sindicatelor Independente din Educație (FSIE)

Luni, 8 aprilie, în ziarul nostru a fost publicat un comunicat de presă al Federației Sindicatelor Independente din Educație (FSIE) în care se făceau diverse referiri la Inspectoratul Școlar Județean Alba.
https://www.ziarulapulum.ro/federatia-sindicatelor-independente-din-educatie-executa-silit-isj-alba-pentru-2840000-ei-0056272

În urma acestui comunicat, IȘJ Alba a ținut să aducă la cunoștința opiniei publice poziția instituției în această speță prin intermediul unui drept la replică.

”Subscrisa, Inspectoratul Școlar Județean Alba, având C.F. 4562648, cu sediul în Loc. Alba Iulia, str. Bethlen Gabriel, nr. 7, Jud. Alba, reprezentată legal prin Inspector Școlar General prof. Eugenia Marcela Dărămus, formulează prezentul răspuns la Comunicatul FSIE cu privire la plata ultimei tranșe de 35% reprezentând diferențe salariale hotărâri judecătorești.

În data de 03.04.2019 Ministerul Educației Naționale a trimis Inspectoratului Școlar Județean Alba fila cu bugetul pe anul 2019.

În data de 05.04.2019 ISJ a efectuat deschiderile bugetare către unitățile de învățământ în sumă de 16.115.000 lei, reprezentând ultima tranșă pentru drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătorești.

În acest context comunicatul din data de 07.04.2019 al FSIE este vădit tendențios și nu urmărește decât să denigreze instituția sub tutela căreia funcționează.

Maniera în care FSIE a pus problema, în sensul probabilității plății acestor sume, în condițiile în care nu au existat până acum întârzieri la plățile salariilor și a drepturilor bănești cuvenite cadrelor didactice și personalului auxiliar, dovedește doar rea voință din partea liderilor. Aceștia au înțeles să apeleze la procedura executării silite adăugând cheltuieli de executare și alte onorarii cuvenite avocaților și executorilor judecătorești, doar pentru a avea un motiv de a-si elogia activitatea prin articole de presă.

Tinem să asigurăm toate cadrele didactice și personalul auxiliar că toate drepturile salariale vor fi achitate conform prevederilor legale și vom îndeplini toate demersurile ce intră în atribuțiile noastre în acest sens.” se precizează în comunicatul IȘJ Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 aprilie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...