Locale, Stiri, Stiri Sebes

Drept la replică pentru articolul ”Doștat – Doi ciobani, tată și fiu, reținuți 24 de ore după ce au bătut cu bestialitate doi bărbați din Sibiu”

Marți, 2 aprilie, am publicat materialul ”Doștat – Doi ciobani, tată și fiu, reținuți 24 de ore după ce au bătut cu bestialitate doi bărbați din Sibiu”
https://www.ziarulapulum.ro/dostat-doi-ciobani-tata-si-fiu-retinuti-24-de-ore-dupa-ce-au-batut-cu-bestialitate-doi-barbati-din-sibiu-0055935

în care prezentam faptul că doi ciobani din Doștat ar fi bătut doi bărbați din Sibiu. În cursul zilei de miercuri, 3 aprilie, am fost contactați de o rudă a celor doi ciobani acuzați de violență care ne-a relatat că lucrurile nu au stat chiar așa cum a fost lăsat să se înțeleagă în materialul publicat. Din acest motiv, în conformitate cu dreptul la replică, vă prezentăm poziția doamnei A.-M. A.:

”Ca urmare a articolului publicat în data de 2 aprilie 2019, referitor la o bătaie care a avut loc pe teritoriul comunei Doștat în data de 30 martie 2019, am oferit dreptul la replică presupușilor atacatori.

Conflictul a fost generat de faptul că una dintre presupusele victime a sustras un miel din turma ciobanilor, turmă aflată la păscut pe proprietatea acestora. Cele 2 presupuse victime nu au nicio proprietate (case sau terenuri) în comuna Doștat, nu au stabilit domiciliul sau reședința în localitate, ci doar vin din când în când la casa de vacanță a unor rude pentru a da numeroase petreceri.

Unul dintre ciobani, aflându-se în apropiere, a observat un cetățean care i-a furat un miel din turmă. S-a îndreptat către acesta și l-a rugat să lase jos mielul. Cetățeanul a refuzat și a început să alerge, însă din cauza unei avansate stări de ebrietate și a unui canal adânc de aproximativ 1.5 metri și lat de 1 m pe care trebuia să îl traverseze cu mielul în brațe, a căzut în canal, udându-se astfel din cap până în picioare (lucru constatat de polițiștii ajunși la fața locului) și a scăpat mielul din mână. Mielul a fugit în turmă, iar ciobanul s-a deplasat către strunga oilor, fără a se ajunge la niciun act de agresivitate fizică. Pe drum către stână a auzit zgomot în spatele lui, iar când s-a întors a văzut cetățeanul în stare de ebriate care îi furase mielul și pe încă cineva alergând după el și amenințându-l cu moartea. Unul avea în mână un par și altul o scândură. Tânărul cioban s-a speriat foarte tare și a alergat către strungă deoarece cei care îl alergau și amenințau cu moartea erau 2 persoane solide, de construcție atletică, extrem de puternice . Cuprins de groază, a început să țipe și să implore ajutorul tatălui său care punea mâncare la oi în saivan. Cetățenii l-au alergat pe oier până în fața strungii și aici au început să îi atace pe ambii ciobani cu armele albe pe care le aveau în dotare. Văzând că ciobanii se apără și nu reușesc să îi bată, cetățenii au plecat, amenințând în continuare ciobanii cu moartea și înjurând. Tot pe fondul băuturii, unul dintre cetățenii turmentați a sustras din nou obiecte, de data aceasta telefonul nou al unuia dintre ciobani și căciula. Telefonul, care în momentul furtului era în stare nouă, cu husă pe el, a fost recuperat de la poliție, distrus în totalitate prin lovituri de ciocan.

După audiere, procurorul a dispus eliberarea din arest a celor doi ciobani.

Articolul publicat anterior a cuprins date primite de la poliție, pe baza declarațiilor cetățenilor aflați în stare de ebrietate, însă la proces vor fi citați martori care au văzut cum s-a desfășurat conflictul.”

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 aprilie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...