Actualitate, Stirea Zilei

Dragoş Feisan reţinut de DNA

Dragoş Feisan, patronul unei săli de fitness din Alba Iulia a fost reţinut de către procurorii DNA pentru 24 de ore începând cu data de 17 decembrie. Pe numele său s-a început urmărirea penală, omul de afaceri fiind acuzat de corupţie cu fonduri europene. Dragoş Feisan a fost audiat de către procurorii DNA Alba Iulia miercuri împreună cu Lidia Bogdan unul dintre directorii OJFIR Alba, Lidia Bogdan.
Conform unor surse audierile ar avea legătură cu ancheta DNA de la OJAFIR Alba din luna noiembrie.

„S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 17 decembrie, a inculpatului Dragoş Ionuţ Feisan.
În cazul acestuia, s-au reţinut infracţiunile concurente de:
– constituire de grup infracțional organizat
– conflict de interese
– dare de mită
– trafic de influență
– complicitate la evaziune fiscală
– complicitate la spălare de bani
– folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei
– schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei
– înșelăciune
– complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.
DNA Bucureşti a efectuat, în 25 noiembrie, 12 percheziţii în mai multe locaţii din Alba – la sediul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Alba, al Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 7 Alba Iulia, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor firme – pentru suspiciuni de corupţie în legătură cu obţinerea unor fonduri europene. Zeci de persoane au fost audiate la DNA Alba. Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Centru din Alba Iulia este în subordinea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale înfiinţată în acest an de Ministerul Agriculturii, prin reorganizarea APDRP. Potrivit DNA, cercetările vizează un dosar de corupţie cu fonduri europene, comise în perioada 2011 – 2014. Pe lângă sediile celor două instituţii publice, au fost vizate pentru percheziţii şi sediul Zen Gym din Alba Iulia.
În cadrul achetei iniţiate în 25 noiembrie a fost reţinut Florian Farcaş, fost director OJDRP (actualul OJFIR) Alba. Acuzaţiile pentru Farcaş sunt de luare de mită, complicitate la înţelăciune şi confict de interese, precum şi complicitate la folosirea unor declaraţii false pentru obţinerea unor fonduri europene.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...