Actualitate, Cultura, Stiri

Două premii obţinute de Teatrul de Păpuşi Prichindel, la Chişinău, pentru piesa ZULENKA

Prezent în perioada 12 – 15 mai 2014 la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „SUB CĂCIULA LUI GUGUŢĂ” Chișinău din republica Moldova cu spectacolul ZULENKA, regia Cristian Pepino, teatrul albaiulian a câștigat două premii importante care îmbogățesc palmaresul teatrului: Premiul PENTRU INTERPRETARE – actriței Amalia Pop și Premiul PENTRU SCENOGRAFIE in memoriam scenografei Cristina Pepino.

„Amalia Pop este una dintre cele mai valoroase actrițe ale teatrului nostru stăpânind cu măiestrie arta mânuirii păpușărești. A rămas fidelă acestei arte timp de 24 de ani de când performează în acest teatru. A absolvit cursurile Universitații de Arte din Tg. Mureș fiind în prezent masterandă în Arta Actorului de Animație. Acest premiu îi confirmă o dată în plus valoarea artistică personală și totodată valoarea întregii echipe care a muncit atât de frumos la acest spectacol. Premiul pentru scenografie al Cristinei Pepino ne onoreză și ne amintește încă o dată că teatrul de animație, arta în general, a pierdut un om valoros dar care dăinuiește grație creațiilor minunate. ZULENKA este ultimul spectacol creat de Cristina Pepino împreună cu regizorul spectacolului Cristian Pepino. Felicit astfel întreaga echipă care a reprezentat Teatrul de Păpuși Prichidel și județul Alba la acest festival internațional ! Felicitări speciale Amaliei Pop !”, a declarat Ioana Bogățan, managerul Teatrului de Păpuşi Prichindel.

Din echipă fac parte: actorii – Amalia Pop, Teodora Popa, Radu Hăprian Dan, Ramona Mincu Benchea, Viorica Boda; lumini – Ovidiu Tămășan; sunet – Levente Szöcs; mânuitor decor – Horia Oargă.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 mai 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...