Actualitate

Dosarul „Mafia Cărnii”. Sechestre la 40 de ferme zootehnice, pe 50 de imobile, pe conturi bancare pentru recuperarea a peste 70 de milioane de euro

În dosarul „Mafia Cărnii”, procurorii anticorupţie au pus sechestru asigurator pe conturile a 40 de ferme agrozootehnice, pe 40 de imobile, pe conturile bancare ale celor 46 de arestaţi şi învinuiţi pentru a recupera prejudiciile de peste 70 de milioane de euro cauzate de evaziune. 

324755-justitie

Dintre cei 29 de reţinuţi luni  de către procurorii anticorupţi, instanţele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au arestat preventiv 16 inculpaţi, între care figurează şi libanezii protejaţi de senatorul PSD Nicolae Bădălău ( fraţii Elias) şi procurorul şef Angela Nicolae ( libanezul Rami Ghaziri).

Ancheta procurorilor DNA, pe lîngă faptul că a destructurat o vastă reţea de evaziune fiscală cu prejudicii de peste 70 de milioane de euro, a dezvăluit şi faptul că  au puse în vânzare sute de tone de carne de pui expirată sau infestată cu salmonela, cum a fost cazul unor loturi provenite de la Avicola Călăraşi, retrase din lantul de supermarket Selgros.

Cei arestaţi sunt: MOUBARAK MAHMOUD SLEIMAN MASRI MAHMOUD MOHAMEDBURLACU ANTONIO LAURENŢIU, LUNGU RĂZVAN ADRIAN, ABDUL MOUNIM AL ZAID, CORBU VASILE, RĂDULESCU GEORGIAN, DĂNILĂ FLORIN, ŞTEFAN SORIN CRISTIAN, EL MADHOUN SUHEIL RASHID SELIM AHMED,  RAMI GHAZIRI, EL KHOURY ELIAS, EL KHOURY CHARBEL şi SĂRĂCUŢU ADRIAN, NICOLAE ANGELA EUGENIA (procuror şef) şi NICOLAE DANIEL (avocat, fiul procurorului)

Instanţa supremă  a dispus cercetarea în libertate, dar a instituit măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile faţă de 12 inculpaţi, respectiv faţă de SORA CAMELIA, NEAGU GEORGETA, GHERBEZAN PETRA, ALI A. ALI, ATEF EL SAID ABD EL AZIZ EL KELEINI, DAHER ORLANDO EMIL ( de la Avicola Călăraşi), MOUHAMED KOULI, OMAR HAMID, CHRAIF ALI, MARDARE ANDREI VIOREL, ZAYED HUSSEIN şŢIGĂNILĂ MIHAIL RĂZVAN.

Unii dintre evazionişti erau cercetaţi şi de  filiala Ploieşti a DNA

Serviciul Teritorial Anticorupţie Ploieşti ancheta  de ceva timp reţeaua formată din  MOUBARAK MAHMOUD SLEIMAN, ABDUL MOUNIM AL ZAID ,RAMI GHAZIRI ,ZAYED HUSSEIN pentru infracţiuni săvîrşite în perioada mai 2010 – august 2012 (iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani în modalitatea transferului de bunuri cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri şi al deducerii ilegale a TVA).

Reţeaua lui Rami Ghaziri din Crevedia şi Tărtăşeşti, protejată de procurorul şef

Rami Ghaziri, protejatul procurorului şef Angela Nicolae de la Parchetul General, în calitate de administrator şi director general al SC AVICOLA CREVEDIA SA Crevedia, jud. Dâmboviţa respectiv administrator al SC AVICOLA TĂRTĂŞEŞTI SA Tărtăşeşti, jud. Dâmboviţa, a evidenţiat în actele contabile ale celor două societăţi operaţiuni fictive privind livrări intracomunitare de mărfuri către societăţi comerciale de tip fantomă din Bulgaria, Ungaria şi Cipru, în realitate mărfurile fiind comercializate pe teritoriul României, prin folosirea unui circuit economic  având ca beneficiari finali ai mărfii societăţile comerciale reprezentate de învinuit (furnizori iniţiali ai produselor), membre ale holdingului AGROLI (SC AVICOLA CREVEDIA SA, SC SYNERGY  INVEST SRL, SC AVICOLA TĂRTĂŞEŞTI şi SC AGROLI GRUP SRL, controlate tot de Rami şi cei trei asociaţi ai săi)

Prejudiciile statului in dosarul de la Ploieşti: circa 40 de milioane de euro făcute numai de firmele holdingului controlat de RAMI. Banii au fost exportaţi în LIBAN pentru a fi spălaţi

Prejudiciile cauzate   bugetul de Avicola Crevedia SA şi Tărtăşeşti SA sunt de  89.988.299 lei reprezentând TVA dedus ilegal.

 

De asemenea, inculpatul GHAZIRI RAMI a solicitat şi obţinut, fără drept, de la bugetul general consolidat, suma totală de 80.378.868 lei (din care 72.063.601 lei în cazul SC AVICOLA CREVEDIA SA şi 8.315.267lei  în cazul  SC AVICOLA TĂRTĂŞEŞTI SA) cu titlu derambursare şi/sau compensare de TVA, urmare a livrărilor intracomunitare fictive declarate de cele două societăţi

În aceeaşi perioadă de timp, GHAZIRI RAMI a transferat (plasat) fondurile provenite din săvârşirea infracţiunilor de  evaziune fiscală în conturile din Liban deschise pe numele  unor cetăţeni de origine libaneză,  membri ai familiei sau societăţi comerciale pe care le controlează în ţara respectivă, după care sumele de bani au fost redirecţionate către conturi din România, fiind destinate acordării unor împrumuturi/investiţii firmelor româneşti deţinute de acesta. Ulterior, o parte din aceste fonduri s-au reîntors în Liban având o aparenţă de legalitate conferită de interpunerea unor operaţiuni justificate din punct de vedere economic şi comercial cum ar fi „rambursări împrumuturi”, plăţi aferente unor  operaţiuni de comerţ exterior, etc.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...