Actualitate

Dosarul Kronospan: Ministerul Mediului i-a răspuns senatorului Pereş după o lună

Pe 5 februarie 2015 senatorul de Alba Alexandru pereş solicita Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor câteva răspunsuri privind investiţia Kronospan de la Sebeş care ar urma să producă 60.000 tone de formaldehidă pe an…

Întrebările senatorului Pereş din interpelarea din data de 5 februarie 2015:

1) De ce după mai bine de o lună de demonstrații ale cetățenilor din municipiul Sebeș, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor continuă să tacă, lăsând Primăria Sebeș și Prefectura Alba să bâjbâie în explicații stupide?

2) Care este poziția oficială a ministerului pe care îl coordonați cu privire la deschiderea unei noi instalații de producție de formaldehidă de 60.000 tone/an, în municipiul Sebeș, județul Alba?

3) Care este valoarea reală a indicatorilor de poluare, măsurată de ANPM – prin APM Alba, ca urmare a utilizării de către Societatea Kronospan a actualei instalații de producție de formaldehidă de 30.000 tone/an?

4) Care sunt valorile reale, determinate de către ANPM – prin APM Alba, cu privire la indicatorii de impact și risc asupra mediului înconjurător?

O parte din răspunsul ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor către senatorul Pereş:

„Pe perioada analizei contestaţiilor, înregistrate în temeiul legal prevăzut la art. 29 alin. 1 din Ordinul ministrului Agriculturii, Pădurilor şi Mediului nr. 818 din 2003, precum şi a documentaţiei care a stat la baza deciziei de revizuire a autiorizaţiei integrate de mediu oentru SC KRONOSPAN Sebeş SA, autoritatea competentă penru protecţia mediului, în speţă Agenţia pentru Protecţia Mediului APM Alba este în imposibilitate de a finaliza procedura de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu pentru SCKRONOŞPAN Sebeş SA.

În ceea ce priveşte Decizia Comisiei pentru analiza contestaţiilor în cadrul procedurii de autorizare înregistrată de SC KRONOŞPAN Sebeş SA, vă asigurăm că va fi emisă în cel mai scurt timp, astfel încât să se înlăture orice suspiciune în ceea ce priveşte nerespectarea legislaţiei în domeniul protecţiei mediului pe amplasamentul SC KRONOŞPAN Sebeş SA. Referitor la „poziţia MMAP cu privire la deschiderea unei noi instalaţii de producţie de formaldehidă de 60.000 tone pe an, în municipiul Sebeş, judeţul Alba”, precizăm că pentru instalaţia de producere a formaldehidei cu o capacitate de 60.000 t/ an, aparţinând SC KRONOCHEM Sebeş SA, amplasată în interiorul platfomei SC KRONOŞPAN Sebeş SA, procedura de emitere a autorizaţiei, conform OM nr. 818/ 2003 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei integrate de mediu, cu modificările şi completările ulterioare şi nu face obiectul Comisiei pentru analiza contestaţiilor în cadrul procedurii de autorizare integrată a SC KRONOŞPAN Sebeş SA”.

Ministerul oferă o serie de informaţii cunoscute de marele public privind amplasarea unor staţii de monitorizare a calităţii aerului la Alba Iulia, Sebeş şi Zlatna, şi de asemenea informaţii legate de panourile publice de informare privind concentraţia de formaldefidă la Sebeş şi Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...