Actualitate, Stiri, Stiri Sebes

Dorin Nistor, primar Sebeș:„AȘTEPT MAI MULTĂ IMPLICARE DIN PARTEA INSTITUȚIILOR DE MEDIU! În 6 martie propun o întâlnire publică – cetățeni și autorități, pentru aerul din Sebeș!”

COMUNICAT DE PRESĂ

„Municipiul Sebeș monitorizează neîntrerupt, începând cu data de 29 ianuarie 2020, calitatea aerului, pe raza unității administrativ-teritoriale, prin intermediul laboratorului automat amplasat, de la data menționată, în curtea grădiniței din cartierul Mihail Kogălniceanu. Monitorizăm principalii poluanți, definiți în cuprinsul Legii nr. 104/2011, privind calitatea aerului înconjurător: monoxid de carbon, oxizi de azot, dioxid de sulf, ozon, pulberi în suspensie (PM10 – PM2.5), benzen. Formaldehida este un poluant specificat în STAS 12574/2011.

În intervalele 9-10 februarie 2020 și 14-17 februarie 2020, au fost constatate depășiri ale valorilor de referință măsurate la pulberi (PM10). În data de 17 februarie 2020, s-a înregistrat o depășire a valoriilor la formaldehidă: 0.013 miligrame/mc , limita fiind de 0.012 mg/mc.

Municipiul Sebeș a susținut o corespondență de informare permanentă a principalelor instituții de mediu, cu privire la rezultatele măsurătorilor. De asemenea, am reînnoit solicitarea către Ministerul Mediului de a amplasa o stație de monitorizare a traficului, la Sebeș. Aștept o mai mare implicare a instituțiilor de mediu!

În acest context, anunț, în data de 6 martie 2020, începând cu ora 15.00, la sediul Centrului Cultural „Lucian Blaga”, o întâlnire publică cu cetățenii dornici să se implice, cu asociațiile și ONG-urile, cu reprezentanții companiilor locale, reprezentanții autorităților publice și ai instituțiilor de mediu, având ca temă calitatea mediului înconjurător și propunerile de măsuri pentru strategia de mediu a Municipiului Sebeș.”

Dorin Nistor, Primarul Municipiului Sebeș

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 februarie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...