Actualitate

Dorin Nistor : Opriti dezinformarea si minciuna! Vânzarea terenului de la Sebeş de 35.789mp (de care sunt interesati cei de la ZEWA) a fost aprobată prin HCL nr 184 din 30 Iulie 2013.

Am luat la cunostinta de parerea unor politiceni din USL exprimata in mass-media si constat cu stupoare ca sunt persoane care fie habar nu au despre ceea ce vorbesc, fie sunt rau intentionati si cauta orice prilej in a se baga in seama . Aici mă refer la aprobarea caietului de sarcini privind vânzarea unui teren, si nu vânzarea unui teren catre Zewa asa cum se pronunta unii cu atâta patima , dar nu se pronunta asupra adevăratelor probleme.
Daca ar fi analizat măcar 15 minute actele si pasii parcursi in aceasta vanzare ( sau au facut-o dar nu au inteles nimic),ar fi putut sa înteleagă unele neconcordante ale caietului de sarcini, dar cred ca acesti politicieni sunt rau intentionati si fac orice spre a dezinforma si a crea subiecte false ,metoda prin care vor sa ajungă sa evolueze in politica. De fapt nu e nici o mirare doar asa se comporta de când au apărut in scena politica din Alba.

În sedinta din 30.09.2013 Consiliul Local Sebeş trebuia sa aprobe un caiet de sarcini pentru vânzarea la licitatie publica deschisa a unui teren de 35.789mp ,deoarece vânzarea s-a aprobat prin HCL nr 184 din 30.07.2013.

Ce trebuie sa stie acesti politiceni ,care isi dau cu parerea despre aceasta problema fara a analiza corect documentatia anexata la proiectul de hotarare privind organizarea licitatiei ,este ca vanzarea nu se face cu dedicatie ci este un teren scos la licitatie pentru a fi vandut unui investitor oricare ar fi el si pentru asta trebuie respectata legea. Cel care nu si-a facut treaba este exact d-nul primar Dancila . Spun acest lucru deoarece in caietul de sarcini nu este prevazuta in mod expres obligativitatea celui care va câstiga licitatia sa realizeze vreo investitie si nici nu este specificat timpul pentru realizarea acestei investitii (problema care am semnalat-o in timpul sedintei dar din pacate d-nul Primar nu a dorit sa intelega in a clarifica situatia ). Nu se specifica ce se întâmpla daca castigatorul nu semnează antecontractul pentru ca doar dupa semnarea acestuia se poata face factura urmată de plata, pasi obligatorii in incheierea contractului de vânzare cumpărare in forma autentica(este specificat doar cazul în care ofertantul care a fost desemnat câstigătorul licitatiei refuză semnarea contractului de vânzare-cumpărare care în această situatie pierde garantia).
Mai exista si problema prevederilor art. 13 din L. 50 /1991 care prevede ” terenurile apartinand domeniului privat al statului sau unitatilor administrativ teritoriale , destinate construirii , pot fi vândute, concesionate sau închiriate prin licitatie publica, potrivit legii, in conditiile respectarii prevederilor documentatiilor de urbanism si de amenajare a teritoriului, aprobate potrivit legii, in vederea realizarii de catre titular a constructiei.”
Daca ne uitam pe certificatul de urbanism si in raportul de specialitate a celor de la Patrimoniu Transport si Registru Agricol semnat de d-na Antonescu Daniela sef serviciu constatam ca lotul 3 de 6000 mp este compus din 20 de loturi prevăzute pentru constructia de locuinte , nicidecum pt constructii industriale .
Mai mult certificatul de urbanism nr 418/ 24.09.2013 specifica clar următoarele
Regim juridic :
Teren intravilan

Regimul economic
Folosintă actuala : curti constructii.
Destinatia prin PUG : teren construibil partial zona exclusiv rezidentiala cu clădiri de tip urban si partial cu zona de constructii industriale .
Interesant ca nu e semnat de arhitect sef ci a semnat cineva pt dansul .Cum de la un proiect atât de important nu semnează Arhitectul sef al mun. Sebeş ? Oare pentru că nu se respectă prevederile art. 13 din L.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de constructii?
Având in vedere art. 13 din legea 50/1991 in oglinda cu Certificatul de Urbanism , oare ce au de spus acesti politicieni care se baga in toate? Dar primarul Dancila ?

Pornind de la faptul ca in 27. 03. 2013 am dat un vot de principiu asupra acestei vânzări , ca in 17. 07. 2013 s-a aprobat aceasta vânzare prin HCL 184 si totusi d-nul primar nu a întocmit actele corect si urgent ( cred ca se preta acolo un PUZ) oare cine saboteaza investitiile in Sebeş ? Va răspund eu este chiar primarul Dancila ! Si oare cine vrea sa ii acopere aceasta nerealizare ? Chiar unii colegi din USL care intoxica populatia cu informatii incomplete sau false ,tocmai pt a acoperi nerealizarea primarului Dancila!
Mă întreb, oare, cei care se ocupa chiar cu certificarea legalitatii unei HCL sugerează încălcarea legii ? Poate unii înteleg prin asta un mod de a administra!
In calitate de consilier local sunt obligat sa votez in interesul cetatenilor si a orasului , dar cu respectarea cadrului legal. Nu încurajez birocratia dar nici nu sustin abaterea de la cadrul legal!

Consilier Local Municipiul Sebeş
Dorin Nistor

960019_333584276787475_2134493601_n

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 octombrie 2013

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...