Actualitate, Social

„Domnule Crin Antonescu, NU BLOCAȚI proiectul Roșia Montană!”

ziuaminerului3SCRISOARE DESCHISĂ

Domnului Crin Antonescu,

președintele Partidului Național Liberal

președinte al Senatului

Domnule Președinte al Senatului,

Veţi candida anul viitor la alegerile prezidențiale. Înţelegem emoţiile pe care protestele împotriva proiectului de la Roşia Montană vi le-au provocat, dar ținem să subliniem că românii din toată țara vor să muncească, nu să protesteze. Spaima cea mai mare a românului de rând este ziua de mâine, nu o pancartă. Cea mai mare frică a noastră, ca părinți, este ce punem mâine în farfurii copiilor noștri, nu o serie de lozinci. Majoritatea romanilor vor locuri de munca si au nevoie de orice sansa poate apărea – inclusiv cea de la Roșia Montană. Iar, din punctul nostru de vedere, rolul unui politician, ca și dvs., este să țineți cont și de vocea noastră, a celor care nu avem locuri de muncă și niciun fel de perspectivă pentru noi, pentru copiii noștri și pentru familiile noastre.

De ce nu aţi încercat, domnule Antonescu, să ne ascultați, măcar, şi nouă necazul? De ce nu ați dat, domnule Antonescu, șansa ca argumentele ambelor tabere să fie expuse și, de ce nu, înțelese de toată lumea? De ce credeti ca sunt mai importante protestele unor tineri în București decât vocea, poate tăcuta, a celor care trăiesc în sărăcie și disperare, peste tot în țară? În faţa unor probleme sociale atât de brutale, în faţa unor beneficii economice de care s-ar fi bucurat întreaga Românie, de ce aţi ales calea facilă a refuzului fără o dezbatere reală? De ce ne luați șansa de a munci cinstit, doar pentru că ați fost impresionat de stradă?

Tot ceea ce noi, oamenii de aici, dorim să facem în anii următori este să muncim. Să muncim cinstit, așa cum au făcut-o generații și generații înaintea noastră. Şi suntem convinşi că, la fel ca noi, sunt multe alte milioane de români care doresc, la fel, să muncească. Vrem să muncim, să plătim taxe şi impozite, să contribuim fiecare, după puterea şi priceperea sa, la dezvoltarea economică a României.

Noi suntem oameni simpli, nu avem luxul unor opţiuni care să ne îndepărteze de aceste locuri. Aici am crescut noi, aici vrem să ne creştem şi copiii. De ce refuzați o inițiativă privată, de ce ne refuzaţi nouă dreptul la muncă, fără o analiză, fără o deliberare, fără a ţine cont că, în spatele acestui subiect, noi am fost, suntem și vom fi și pe viitor tot aici?

Domnule Antonescu, prin decizia dvs. ați dezamăgit oamenii din Ardeal care încă vedeau în dvs. o speranță de mai bine. Chiar dacă poate nu va mai ajuta la nimic, vă cerem, în final, domnule Antonescu, să reveniți asupra deciziei dvs. Și, dacă țineti la soarta a mii și mii de oameni din zona Alba, vă rog domnule președinte să renunțați a mai bloca acest proiect. Avem mare nevoie de aceste locuri de muncă, și încă vă așteptăm aici, în zonă, să vă spunem așezat și liniștit problemele noastre.

Cu încredere într-un răspuns favorabil,

Cristian Albu,
Președinte
Sindicatul Viitorul Mineritului
Roșia Montană

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...