Actualitate

Doi dintre bărbaţi din Vâlcea prinşi la braconaj piscicol în arest pentru 30 de zile

Cei trei bărbaţi, din judeţul Vâlcea, care la data de 24.03.2015, au fost depistaţi de poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, desfăşurând activităţi de braconaj piscicol ilegal, în lacurile unei societăţi comerciale din comuna Doştat, au fost prezentaţi, ieri 25 martie Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.

Ulterior, Judecătoriei Sebeş a emis, pe numele lui D.I.C., de 27 de ani, un mandat de arestare preventivă pe o perioada de 30 de zile, iar faţă de B.I.A., de 35 de ani şi M.C.N., de 25 de ani, s-a luat măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Vă reamintim că marţi 24 martie trei bărbaţi din judeţul Vâlcea au fost prinşi de poliţiştii din Sebeş imediat după ce au braconat peşte din lacurile aparţinând unei societăţi comerciale din comuna Doştat. Pentru a-i prinde poliţiştii au recurs la focuri de armă.

Marţi dimineaţă, polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeș, în timp ce desfășurau activităţi specifice pentru combaterea braconajului piscicol, i-au depistat pe 3 bărbaţi ce se deplasau cu o autospecială şi despre care exista suspiciunea că au braconat peşte din lacurile unei societăţi comerciale din comuna Doştat.

Şoferul autoutilitarei nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor, motiv pentru care unul dintre agenţi a folosit arma din dotare, executând un foc de avertisment şi unul asupra pneului autoutilitarei.

În autovehicul au fost identificaţi B.I.A., de 35 de ani, D.I.C., de 27 de ani şi M.C.N., de 25 de ani, toţi din judeţul Vâlcea, precum şi cantitatea de peste 1.200 kilograme de peşte din specia crap, în valoare de peste 22.500 lei. Se pare că cei 3 bărbaţi, folosind unelte interzise, au braconat peştele din lacurile societăţii.

În autospecială au fost găsite de asemenea, o barcă pneumatică precum și plese monofilament şi echipamente umane, specifice pescarilor.

Cei 3 bărbaţi au fost conduşi al sediul Poliţiei Municipiului Sebeş pentru audieri sub aspectul comiterii infracţiunii de pescuit cu plasă monofilament, iar autospeciala a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...