Actualitate, Evenimente, Stiri

Doi bărbaţi, tată şi fiu, prinşi de poliţişti după ce au vânat fără autorizaţie

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, au documentat activitatea infracţională a doi bărbaţi, tată şi fiu, din comuna Galda de Jos, despre care există suspiciunea că au comis infracţiuni de braconaj cinegetic.

Astfel, în noaptea de 03/04.06.2014, poliţiştii au reușit să-i prindă în flagrant, pe fondul de vânătoare 24 Galda, pe F.S.S., de 42 de ani şi pe fiul acestuia, în vârstă de 22 de ani, imediat după ce au împuşcat un mistreţ.

Aceştia circulau cu un autoturism de teren în care a fost găsit un proiector, o lanternă, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte precum si o armă de vânătoare, calibrul 7×64 mm, încărcată cu două cartuşe din care unul pe ţeavă.

În apropiere, a fost găsit leşul unui porc mistreț care prezenta o plagă împușcată.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunilor de braconaj cinegetic sub forma vânătorii fără autorizație de vânătoare, în afara perioadei legale şi prin folosirea pe timp de noapte a autovehiculelor, fapte prevăzute de art. 42 alin.1 lit. b,k,l din Legea nr.407/2006 precum şi uz de arma letală, fără drept, faţă de F.S.F. şi complicitate pentru aceleaşi infracţiuni, faţă de fiul său.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, au luat măsura reţinerii faţă de F.S.F. pentru o perioada de 24 ore urmând ca în cursul zilei de azi, 05.06.2014, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de a se solicita instanţei de judecată, arestarea preventivă.

De asemenea, în conformitate cu prevederile Legii 407 din 2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, a fost luată măsura indisponibilizării autoturismului folosit la comiterea infracțiunilor precum şi a armei şi a celorlalte obiecte identificate cu ocazia flagrantului.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că F.S.F. este deţinător legal de armă de vânătoare, fiind membru în cadrul unei asociaţii de vânătoare din judeţul Alba.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Serviciului Supravegheri Operative şi Investigaţii Alba.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a celor doi suspecţi.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

5 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...