Actualitate

DN74 şi DN 75 cele mai proaste drumuri naţionale din Alba

Drumurile din România sunt frumoase, dar lipsesc cu desăvârşire. Pe de o parte avem peisaje nemaipomenite şi nişte drumuri, care dacă ar fi întreţinute corespunzător, ar reprezenta o plăcere pentru condus. Pe de altă parte însă, avem drumuri naţionale pline de gropi sau chiar neasfaltate şi un pod plin de hărţi cu viitoare autostrăzi.
Calitatea drumurilor din Romania este un aspect sensibil pentru toţi soferii, motiv pentru care unii şoferi au luat decizia de a frace o hartă care să catalogheze aceste drumuri. peundemerg.ro a facut un prim pas în acest sens şi a creat o astfel de hartă pe baza experienţelor împărtăşite de şoferii din România.
În Transilvania şi Maramureş dumurile sunt destul de bune. Desigur, se remarcă în primul rând recent inauguratele porţiuni de autostradă dintre Sibiu şi Deva, dar observăm în acelaşi timp si alte drumuri de care şoferii se pare că sunt destul de mulţumiti cum ar fi Sibiu-Braşov şi Cluj Napoca-Baia Mare.
În acelasi timp, există desigur şi porţiuni de drum de care şoferii nu sunt foarte încântaţi, cum ar fi Baia Mare-Sighetu Marmaţiei sau Turda-Câmpeni.
La o analiză a hărţii am observat că în judeţul Alba drumurile naţionale se împart în mai multe categorii, de la drumuri excelente la drumuri pline de gropi. Astfel la categoria drumuri excelente sunt trecute doar DN 1 care traversează judeţul Alba în direcţia Cluj, DN 107 Blaj-Târnăveni şi DN 107 Teiuş -Şard. DN 7 care traversează judeţul Alba spre direcţia Deva este catalogat drept drum bun la fel ca şi E 64 care face legătura cu Sibiul(drum foarte puţin circulat după deschiderea a trei tronsoane din autostrada Sebeş Turda).
DN 107 F Ocna Mureş-Luduş este împărţit în două, având tronsoane de drum bun dar şi de drum acceptabil. La fel sunt catalogate şi DN 14 B Teiuş-Copşa Mică şi 107 M Aiud-legătura cu DN 75.
Cele mai proaste DN-uri din judeţ sunt tocmai cele care traversează Apusenii, DN 74 şi DN 75. Astfel DN 74 are porţiuni de drum acceptabil de la Alba Iulia până după Zlatna, iar după zona Zlatnei este considerat drum rău cu multe gropi, pe distanţa care traversează Alba. Povestea este la fel şi cu DN 75 care pe teritoriul judeţului nostru din direcţia Turda, până la Câmpeni este considerat drum acceptabil. Porţiunea Câmpeni-Albac este considerată una proastă cu gropi iar Albac-Arieşeni acceptabilă.
Promisiuni de reparare a celor două drumuri naţionale, DN 74 şi DN 75 au fost multe din parte guvernanţilor sau parlamentarilor de Alba, dar doar în campaniile electorale apoi acestea fiind trecute în sertar, urmând a fi reluate cel mai probabil la campaniile următoarelor alegeri. Şi uite aşa o zonă turistică din Alba cum este cea a Apusenilor pierde în fiecare zi din cauza acestor drumuri proaste care alungă turiştii şi investitorii.
O salvare ar putea veni de la Consiliul Judeţean Alba care a făcut un memoriu ca porţiunile din DN 74 şi DN 75 care traversează Alba să fie preluate de administraţia judeţeană, care fără modestie pot spune că a transformat reţeaua de drumuri judeţene din Alba într-una de nota 10. În ce priveşte cererea făcută de conducerea Consiliului Judeţean Alba, încă nu s-a primit nici un răspuns.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...