ALBA
Politica

Dîrzu: „Voi vota cu toată încrederea Guvernul Dăncilă”

ioan dirzuÎn calitate de deputat de Alba, voi vota cu toată încrederea Guvernul Dăncilă, un guvern restructurat, profesionist şi demn pentru anul Centenarului.

Doamna prim-ministru desemnat Viorica Dăncilă îşi asumă programul de guvernare PSD-ALDE, respectarea obiectivelor strategice privind deficitul sub 3%, alocarea a 2% din PIB pentru apărare, creşterea investiţiilor, politicile sociale şi fiscal-economice. Doamna Dăncilă şi-a exprimat deplina disponibilitate pentru discuţii şi explicaţii atât cu preşedintele României cât şi cu celelalte forţe politice interesate.

Un prim-ministru precum Viorica Dăncilă, cu experienţă consistentă în Parlamentul European, este un avantaj pentru România; va asigura o mai bună relaţie şi dialog cu Comisia Europeană şi Parlamentul European şi va determina o pregătire mai rapidă şi mai consistentă a ţării pentru preluarea, în 2019, a preşedinţiei Consiliului Uniunii.

În plus Viorica Dăncilă este o personalitate aptă şi deschisă spre dialog, deloc conflictuală şi din această perspectivă oferă o garanţie pentru o comunicare corectă, echilibrată şi eficientă între cetăţeni şi autorităţi.

Mă întristează profund imaturitatea şi atacurile misogine ale unor radicalizaţi sprijiniţi de PNL şi USR. Singurul motiv real care stă în spatele atacurilor misogine ale propagandei că Viorica Dăncilă nu e parte a unui sistem de interese străin de cele ale românilor. În mod real, nu există nimic de reproşat doamnei Dăncilă, care e o persoană foarte respectată la Bruxelles.

Din păcate, se repetă scenariul aplicat în cazul d-nei Sevil Shaidehh, primul candidat propus de PSD, după câştigarea alegerilor parlamentare, care a fost atacată josnic câteva zile înainte ca preşedintele Iohannis să se pronunţe.

Este absolut jenant atacul că Viorica Dăncilă ar fi inclus Iranul şi Pakistanul în Uniunea Europeană, când de fapt eurodeputata s-a referit la apartenenţa la ONU a celor două state. Chiar şi cel care nu ar fi ştiut nimic despre Uniunea Europeană ar fi aflat care e componenţa acestei uniuni după 8 ani de activitate în Parlamentul European. Este deci absolut ridicol să susţii în faţa tuturor că Viorica Dăncilă ar fi avut lacune în acest sens. În realitate, interviul la care se face trimitere a avut loc la Geneva, cadrul sesiunii anuale a Comitetului pentru eliminarea discriminării împotriva femeii – desfăşurat sub egida ONU.

Este evidentă disperarea PNL şi USR că o persoană ca doamna Dăncilă, care nu răspunde la comenzile sistemului, va ajunge prim-ministrul României. Această abordare părtinitoare este demonstrată de faptul că cei care o atacă pe Viorica Dăncilă se fac că nu văd mesajele de apreciere din partea  unor oficiali europeni, cum sunt, de exemplu felicitările liderului socialiştilor europeni, ori suportul public exprimat de europarlamentarii români.

În aceste condiţii, fiecare atac din partea opoziţiei reconfirmă faptul că PSD a făcut o alegere bună pentru funcţia de prim-ministru. Pentru prima dată, după mult timp, vom avea un prim-ministru asupra căruia nu planează nici cea mai mică bănuială privind o legătură ocultă sau contrară interesului naţional.

Cu fiecare atac împotriva sa se consolidează convingerea că propunerea PSD este o garanţie pentru revenirea la normalitate şi la reinstalarea democraţiei veritabile, în care cei aleşi conduc ţara, în acord cu voinţa poporului român.

Anul Centenarului ne va găsi în jurul unui guvern patriot,  reorganizat eficient, energic şi capabil să transmită un comportament demn şi serios pentru întreaga administraţie publică. Va fi un Guvern care va face doar administraţie publică şi guvernare şi care va fi în permanenţă în slujba cetăţeanului.

 

Cu consideraţie,

Ioan Dîrzu

Deputat

Distribuie Acum

20 ianuarie 2018

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RADIO ALBA
Scrie-ne pe Messenger
Loading...