ALBA
Politica

Dîrzu: „Respingerea criticilor privind creşterea economică”

07.DirzuDeoarece unii ziarişti titrează că ”românii nu-şi dau seama că o duc mai bine”, mă simt nevoit să revin mereu cu date certe şi puternice pentru a demonstra că bunăstarea economică este una reală. Manipularea opoziţiei nu mai este credibilă iar orice jurnalist care susţine minciuna va cădea în propria plasă.

Puterea de cumpărare a românilor (care ia în calcul şi evoluţia inflaţiei) a crescut cu peste 13% în 2017. Este dovada certă că, cei mai mulţi români o duc mai bine acum decât în 2016

Se ignoră voit date esenţiale din surse autorizate, dincolo de orice dubiu:

o Puterea reală de cumpărare a românilor a crescut în ultimul an cu circa 13%. Datele oficiale din primele 10 luni arătau o creştere cu 14% a puterii de cumpărare, cu o pondere mai mare pentru pensionari, respectiv 14,6%. Luându-se în calcul inflaţia pe tot anul 2017, se poate estima o creştere a puterii reale de cumpărare cu peste 13%, faţă de 2016).

o Institutul Naţional de Statistică, în perioada noiembrie 2017 comparativ cu Noiembrie 2016, susţine că:”Comparativ cu luna noiembrie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 3,4%. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 109,9%”[1].

o Creşterea economică record din 2017 a României – estimată la 6,4% de Banca Mondială – cu certitudine mai mare în realitate, s-a văzut şi simţit efectiv în buzunarele românilor, urmare a creşterilor de salarii şi pensii aplicate de PSD.

O Este un lucru cert că românii au câştigat în plus, în mod real, peste 10 lei, la fiecare sută de lei ţinând cont inclusiv de influenţa inflaţiei.

Să nu uităm că, în perioada Guvernului Boc-PDL, acum ”noul” PNL, salariile şi pensiile au scăzut cu 25%, inflaţia creştea exponenţial iar oamenii erau executaţi siliţi de bancă şi concediaţi. Nu am văzut atâta învrăjbire a oamenilor atunci. Acum, PSD face exact opusul a ceea ce a făcut PDL (PNL): creşte salarii, creşte pensii, facilitează locuri de muncă şi sprijină consumul.

România are o evoluţie economică solidă şi sănătoasă acum, bazată pe o structură eficientă. Creşterea economică a fost/este determinată de producţie şi exporturi – realitate care atestă competitivitate şi performanţă. Consumul este şi el un factor important, dar este încă departe de nivelul de dinainte de criza din 2008 şi de media europeană.

*   În 2017 ponderea consumului în PIB a fost de 77,8% pe primele nouă luni ale anului. Acest nivel nu e deloc îngrijorător – fiind situat în jurul mediei europene şi cu mult mai scăzut faţă de perioada 1996-2008 când consumul a fost, în medie peste 85% din PIB[2].

*   În 2017 exporturile cu crescut puternic. Reprezintă, practic un motor sănătos al economiei. Exporturile au fost cele care în fapt au scos economia din criză, fiind primele care au revenit la valoarea de dinainte de 2008. Astăzi, exporturile reprezintă 44% din PIB. În 2011 erau deja la 36% din PIB, faţă de 26% din PIB în 2008.

Aceste date demonstrează cât de lipsită de temei şi argument este critica celor care susţin că România creşte nesănătos. Opoziţia şi unii jurnalişti nu mai ştiu ce să inventeze despre PSD şi îi mint grosolan pe români. Sunt dispus să răspund în faţa românilor şi albaiulienilor la fiecare dezinformare făcută de opoziţie, în fiecare zi, în fiecare oră.

 

Cu respect,

Ioan Dîrzu

Deputat

[1] http://iem.psd.ro/link.php?M=10174&N=253&L=645&F=H

[2] Detalii aici<http://iem.psd.ro/link.php?M=10174&N=254&L=646&F=H>.

Distribuie Acum

20 ianuarie 2018

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...