Actualitate, Sport

Din retur, Aiudul va avea o singura echipă de fotbal în liga a IV-a, la seniori

fotbal_sursa_foto_frf-ajf.roDecizia, ca din retur, în liga a IV-a să evolueze o singură echipă de fotbal aiudeană, la seniori a fost luată ieri, 10 martie 2014, în urma unei întâlniri la sediul Primăriei între toţi factorii de decizie implicaţi în fenomenul fotbalistic aiudean. La baza acestei hotărâri a stat strategia sportivă asumată încă de la începutul sezonului competiţional 2014 – 2015, conform căreia, la nivelul municipiului Aiud, eficientizarea activităţii sportive şi creşterea randamentului, inclusiv cu privire la ceea ce înseamnă obţinerea de rezultate sportive superioare, impun existenţa unei singure echipe de seniori, consolidată şi bine structurată.

În urma analizei efectuate, în condiţiile în care echipa de fotbal Olimpia demonstra că deţine un nucleu mult mai bine definit şi un cadru tehnic adecvat exigenţelor impuse de participarea în competiţie, s-a decis, în unanimitate ca această echipă să fie singura care evoluează în retur, cu sprijinul continuu şi necondiţionat al celor de la Metalul. După această etapă de tranziţie, în care se vor lua toate măsurile pentru închegarea unui lot performant şi bine pregătit pentru a face cerinţelor jocului şi standardelor impuse de nevoia structurării unei echipe competitive, la toate nivelurile, din vară, în municipiul Aiud va lua naştere un nou club sportiv, care după toate probabilităţile se va numi Club Sportiv Municipal Aiud. Acesta va rezulta aşadar din coabitarea loturilor şi structurilor tehnice aparţinând cluburilor Metalul şi Olimpia Aiud şi avem certitudinea va fi un real succes, atât la nivel local, cât şi judeţean.

În ceea ce priveşte loturile echipelor de fotbal juvenil, acestea vor funcţiona în paralel, atât Metalul cât şi Olimpia, urmând a se prezenta în retur cu echipele înscrise în campionat, la categoriile de vârstă aferente fiecărei competiţii. Din vară, în funcţie de evaluarea pe care o vom face, vom decide, dacă şi la aceste categorii se va produce fuziunea sau, dacă cerinţele şi calitatea jocului prestat o impun, să rămână, fiecare categorie de juniori sau copii sub egida cluburilor care le-au consacrat. Nu excludem nici această variantă din urmă, dat fiind numărul foarte mare de solicitări pentru formarea grupurilor de copii şi juniori şi perspectivele pe care creşterea acestor tineri şi posibilitatea de a forma cât mai multe grupe competitive le dau, mai ales în condiţiile rezultatelor remarcabile obţinute până acum.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...